Petrolspor’un mücadele ettiği gruptan şampiyon olarak çıkan Somaspor’un Teknik Direktörü Burhanettin Basatemür, ‘şampiyonluğun sırrı’nı Çağdaş WebTv’ye açıkladı. Basatemür; “Ligin başında kurduğumuz kadro ile son maça çıkan kadromuz aynıydı. Bu istikrar takımı şampiyonluğa taşıdı. Yönetimin doğru kararları ve değişken olmayan oyuncu topluluğuyla başarıyı yakaladık” dedi.

“İSTEDİĞİMİZ FUTBOLCULAR ALINDI”
3. Lig 3. Grupta şampiyon olarak 2. Lige yükselen Somaspor’un Teknik Direktörü  Burhanettin Basatemür, Çağdaş WebTV’ye konuk oldu. Şampiyonluk sürecini Çağdaş’a anlatan Basatemür, mütevazi bir bütçeyle başarıyı yakaladıklarını söyledi. Editörümüz Barış Arslan’ın sorularını yanıtlayan Basatemür; “Somaspor, önceki yıl BAL’dan 18 yıl aradan sonra 3. Lige çıktı. Geçen yıl mütevazi bir takım kurarak sezona başladık, play-off finaline kaldık. Finalde başarısız olmamamıza rağmen yönetim tekrar bizimle anlaştı. İstikrardan yana karar aldılar. Aslında başarının ilk ayağı buradaydı. Geçen yıldan eksikliklerimizi bildiğimiz için kendi bütçemize göre bir takım kurduk. Bu işleyişi de sağ olsun yönetim sadece bize bıraktılar. İstediğimiz futbolcular alındı. Saha işlerini tamamen bize bıraktılar” dedi.

“İKİNCİ YILDA ŞAMPİYON OLDUK”
Başarıda istikrarın önemine değinen Teknik adam Burhanettin Basatemür, şöyle devam etti; “Çok yüksek maliyetler olmadan müthiş bir başarı elde edildi. Takım ikinci yılında şampiyon oldu. Futbolcuların toplam maliyetleri, maç başları hepsi ödenirse 2 Milyon 500-2 Milyon 700 Bin TL arasındaki bir rakam. Ligin başında kurduğumuz kadro ile son maçta çıkan kadromuz aynıydı. Bu da başarıda büyük bir etken. Devre arasında sadece genç futbolcular aldık. Bu istikrar takımı şampiyonluğa taşıdı. İki yıldır yenemediğimiz tek takım Batman Petrolspor. Bu yıl şampiyon olduk, grubumuzdaki tüm takımları yendik ama Petrolspor’u yenemedik. Hem geçen yıl hem de bu yıl yenemedik. Böyle de ilginç bir durum var.”

“PETROL’DE OYUNCU DEĞİŞKENLİĞİ ÇOK”
Batman Petrolspor’un köklü bir kulüp olduğuna dikkat çeken Basatemür; “Petrolspor’da çok oyuncu değişkenliği oluyor. Devre arasında neredeyse takım tamamen değişti. Bu geliş-gidişler azalırsa hem teknik heyet olarak hem de futbolcular olarak başarı gelir. Çok değişkenlikler takımın istikrarını bozuyor. Büyük bir kulüp Petrolspor. Biz küçük bir ilçeyiz bunu başardık. Bunun da en büyük etkeni yönetimdir. Yöneticilerin futbolda yaptıkları olumlu işler takıma yansıyor. Şansımız da Soma’da üç yıldır görev yapan bir yönetim vardı. Yönetimin aldığı kararların doğrulu takımı şampiyon yaptı” dedi. Batman’ın güzel bir şehir olduğuna da işaret eden teknik adam Basatemü; “İki yıldır Batman’a geliyoruz. Çok güzel bir şehir ve insanları çok sıcak. Mükemmel bir stadyum var. Yeni sezonda Petrolspor’a başarı diliyorum” diye konuştu. (Spor Servisi)

Editör: TE Bilişim