Batman Petrolspor, yeni saha ve seyircisi önünde konuk ettiği ligin vasat ekiplerinden Tepecikspor’u 2-0 mağlup ederek, ligde nefes aldı…

İlk defa sahasında galibiyetle tanışan Kırmızı-beyazlı ekip, moral buldu…

15 Bin kişilik şehir stadyumunun Batman Petrolspor’a uğur getirdi. Yaklaşık 5 bin futbolseverin izlediği karşılaşma TRT Kurdi’de iki dille canlı yayınlandı. Karşılaşmadan çok yeni stadyumu ön plana taşıyan TRT ekibi, hafta sonu Batman’ı güzel yönüyle tanıttı.

Bazı eksikliklere rağmen maça Valilik ve Gençlik Spor’un büyük gayretleriyle yetiştirilen statta ambiyans gerçekten de görülmeye değerdi. Her yönüyle Batman’a yakışan stadyum, kentin marka değerini daha da artırmıştır…

Sezon başından beri Petrolspor’a maddi-manevi büyük destek veren Vali Ahmet Deniz’in açılış gününe denk gelen kararname ile de duygusal anlar yaşadı. Batmanlı futbolseverlerin tribünlere çağırdığı Vali Deniz, buruk bir sevinç yaşıyordu.

Maça gelirsek…

Haftalardır sahasında kazanmayan Petrolspor, Sportif Direktör Mehmet Gönülaçar’ın takımın başında bulunduğu maçta hamleleriyle takımın galip gelmesinde büyük rol oynadı. Karşılaşmanın ilk dakikalarında Tepecikspor’un iki ciddi atağını başarıyla engelleyen defans elemanları ve kaleci Süleyman’ın performansı da galibiyetin gelmesinde etkili oldu.

Golcü Mustafa Bedirhan da attığı golün yanı sıra diri futboluyla alkış almayı hak etti.

Önümüzdeki hafta deplasmanda önce Erzinspor, ardından sahasında Körfezspor’la karşılaşacak Petrol, alacağı üst üste galibiyetle bir anda kendini üst sıralara atabilir. Bu haftalara fırsat haftası olarak bakılması lazım.

Batman’a davet edilen ve büyük oranda takımla anlaşması planlanan Batmanlı hemşerimiz Orhan Kapucu’nun durumunun netlik kazanması an meselesi. Umarız bu karar takıma hayırlı olur.

Tepecik maçında alınan galibiyet elbette önemli. Camiayı kutluyorum. Fakat kulüpte hiçbir şey güllük-gülistanlık değil. Takımın maddi sorunları orta yerde duruyor. Vali’nin gitmesiyle bu sorunlar daha da büyüyebilir. Bu anlamda yönetimin kaynak arayışına girmesi de şart.

Özetle; Alınan bir galibiyet çok da abartılmamalı. Bir gülle bahar gelmez. Kulübü yaşatacak projelerin hayata geçirilmesi kaçınılmazdır.

Editör: TE Bilişim