*Batman'da Türkiye Tenis Federasyonu'nun düzenlediği ve 1 hafta süren Challenger Batman CUP Tenis Turnuvası'nın finalistleri petrol kenti değerlendirdi; “İstanbul ve Antalya’daki tesisleri aratmayan Batman’a hayran kaldık.” 

50 TENİSÇİ BATMAN’A KONUK OLDU

17 ülkeden 50'ye yakın sporcunun katıldığı turnuvanın finaline kalan Sloven Blaz Kavcıc ile İsrailli Dudi Sela, turnuva sonrası Batman’a övgü dolu sözler yağdırdı. TPAO Batman Bölge Müdürlüğü tesislerindeki tenis kortu tesislerinde 1 haftadan bu yana süren karşılaşmaların yarı finalistini kazananlar İsrailli Dudi Sela, Hindistanlı Saketh Mynen'i yendi. Slovenyalı Blaz Kavcıc ise Japonyalı Hiroki Lorıya'yı yenerek finale kaldı. Batmanlı tenis severlerin ilgiyle izledikleri tenis turnuvasında dereceye giren tenisçilere 50 bin Euro ödül verildi. 



TURNUVALAR İÇİN İDEAL YER

Batman'da yapılan uluslararası tenis turnuvasına ilk kez katılan İsrailli Dudi Sela, "Daha önce İstanbul ve Antalya'daki turnuvalara katıldım. Batman'daki tesisler mükemmel. Antrenman yüzünden çok fazla şehri görme imkanım olmadı ama buranın lezzetli yemekleri var. Sıcak insanlarla buluştum. Dört rakibimi yenerek Slovenyalı raketçiyle karşı karşıya geleceğim. Finali oynamak benim için önemliydi" dedi.


“BATMAN İÇİN İYİ BAŞLANGIÇ”

Finale kalan tenisçileri kutlayan Batman Vali Yardımcısı Şener Çağlar, "Batman için önemli bir organizasyon. Şehrimiz için iyi bir başlangıç oldu. Bunun devamını getirmek istiyoruz. Avustralya ve İngiltere'de yapılan organizasyonların Batman'da yapılabildiğine hala inanmayanlar var. Tenis severleri Pazar günkü final maçına davet ediyoruz" diye konuştu.


“BATMAN İYİ SINAV VERDİ”

İlk kez Batman’a gelen TRT spikeri Cüneyt Kıran, TPAO’daki tenis kortu tesislerinin Türkiye’deki büyük iller ayarında olduğunu ifade etti. Cumartesi ve Pazar günü TRT Spor’da Batman’daki yarı final ve final maçlarını naklen anlatan Cüneyt Kıran, şunları söyledi : “İlk kez Batman’a geliyorum. Buradaki final maçları kıran kırana geçti. Batman’daki tesisleri böyle beklemiyordum. Hava ve ortamı oldukça beğendiğim Batman’da bu organizasyonların devam etmesini bekliyorum.”

Editör: TE Bilişim