Ülkemizde ve dünyada meydana gelen covid 19 pandemisiyle birlikte uzun bir süredir ara verilen futbol karşılaşmaları 12-13-14 Haziran tarihlerinde başlıyor.

TFF Başkanı Nihat Özdemir tarafından açıklanan bu karar Türkiye’de bulunan futbol takımları ve sporseverler tarafından büyük bir tepkiyle karşılandı. Haftalardır yapılan istişareler sonucu TFF’nin fikrini hiç de değiştirmedi. Video Konferans aracılığıyla kulüp başkanlarıyla görüşen federasyon kulüplerin yüzde 70’i ligin böyle tescil edilmesini istemesine rağmen maalesef TFF’nin aldığı bu karar ülkede bulunan tüm futbol takımlarını ve futbolcuları derinden üzmüştür. Hiçbir şey futbolcuların sağlığı üzerinde değildir. Her gün ülkemizde ve dünyada binlerce insanın pandemiden ölmesi bu maç oynanma kararını alanları hiç mi etkilemedi ?

Aylardır evlerinde dışarı bile çıkamayan futbolcular ve teknik heyetler gerek mental gerekse de fiziksel olarak bitmiştir, böyle kısa bir sürede sporcuları bir araya getirip hazırlamak son derece güçtür. Halbuki dünyada birçok ülke liglerini tescil etmeleri aşikardır. Aynı uygulama ülkemizde de olabilirdi. Federasyonla sözleşmesi devam eden  yayıncı kuruluş Beinsports ve diğer anlaşmalı şirketler zarar edecek diye maçları başlatmak bana göre başlı başına büyük bir yanlıştır. TFF özerktir diye aldığı her karar doğru anlamına gelmez. Nitekim Başarılı Sağlık Bakanımız  Fahrettin Koca ‘sorumluluk federasyona aittir’ sözleri bana göre çok manidardır, bu bağlamda ligin kısa bir sürede başlayıp bitirilmesi ligte zor günler yaşayan temsilcimiz Batman Petrolspor’u elbette çok büyük sıkıntıya koyacaktır. Buna rağmen birlik ve beraberlik içinde sporsever başarılı Vali Hulusi Şahin’in önderliğinde takımı ligte tutmak  için vargücümüzle 60 yıllık çınarı bu girdaptan çıkarmalıyız. 

Özetle; TFF verdiği bu yanlış kararla tüm sporcuların sağlık sorumluluğunu da üzerine almıştır. Umarız bu karar bir pandemi faciasına neden olmaz.

Editör: TE Bilişim