** Batman Amatör liginin dördüncü haftasında Türkçe-Kürtçe ‘Kadına yönelik şiddete hayır’ (Ji qirkirina jina ra na) pankartıyla sahaya çıkmak isteyen 1955 Batman Belediyespor’a, Futbol Federasyonu izin vermedi. Turuncu-Mavililer, sahaya Türkçe mesajla çıktı.


KÜRTÇE DÖVİZE İZİN ÇIKMADI

‘25 Kasım kadına yönelik şiddete karşı uluslararası dayanışma ve mücadele günü’ nedeniyle amatör lig temsilcisi 1955 Batman Belediyespor, Cumartesi günü Eğitimspor ile oynayacağı maç öncesi Türkiye Futbol Federasyonuna Türkçe-Kürtçe ‘Kadına yönelik şiddete hayır’ (Ji qirkirina jinê re na) yazılı parkartla çıkmak için başvurdu. Ancak, Futbol Federasyonu yetkilileri, Kürtçe ‘Ji qirkirina jinê re na’ yazılı pankarta izin vermedi.

“KARARA ŞAŞIRDIK”

Futbol Federasyonunun kararına bir anlam veremediklerini belirten 1955 Batman Belediyespor’un yöneticileri; “25 Kasım kadına yönelik şiddete karşı uluslararası dayanışma ve mücadele günü nedeniyle futbolcularımızın Eğitimspor maçına ‘Kadına yönelik şiddete hayır’ (Ji qirkirina jinê re na)yazılı pankartla çıkmasını istedik. Türkçe-Kürtçe yazılı pankarta Futbol Federasyonunun neden izin vermediğini merak ediyoruz. Ülkede bu kadar gelişme yaşanırken bu tutuma anlam veremedik” diye konuştular.  

Editör: TE Bilişim