Dağınık, bitkin ve topu üçüncü bölgeye taşımakta zorlanan bir takıma yönelik yapıcı eleştirilerimiz olmuştu. Birçok kesimden eleştirilerimize yönelik olumlu tepkiler aldık.

Eleştirilerimizi okuyan bir başka isim de Petrolspor Teknik Direktörü Mehmet Ak’tı…

Akşam saatlerinde kendisiyle telefonda görüşüp, sorularımızı yönelttik… Takımın oyunuyla ilgili eleştirilerimize hak verirken, kulüpte yaşadığı bazı sıkıntılara dikkat çekiyordu…

4 Temmuz’da göreve geldiğinde basının karşısında yaptığı açıklamalar futbol kamuoyunca heyecan uyandırmıştı. Ak, hala da sözlerinin arkasında olduğunu belirtiyordu ama kulübün kurumsallaşmamasından ötürü saha içinden çok çevresel faktörlere verdikleri enerjiye işaret ediyordu.

Kulübün ekonomik yapısına göre bir takım kurduklarını anlatan Ak, 3-0 mağlup oldukları Diyarbekirspor’un ciddi bir bütçeyle kaliteli bir takım oluşturduğunu ifade ederek: “Maçın ilk yarısında tutuktuk. İkinci yarıda ise oyuna denge getirdik. Ancak sakat ve antrenman eksiği olan futbolcularımızın durumunu da atlamamak gerekiyor. Kamp süresince de bu tür eksiklikleri gidermeye çalıştık. Her geçen gün daha iyiye giden bir ekibimiz var. Daha da iyi olacağız” diyordu.

***

Elbette bir hazırlık maçında alınan mağlubiyete takılmamak gerek. Fakat bazen erken yol kazaları da alınan önlemlerle ‘büyük’ kazaların da önüne geçebiliyor. Bu maça da böyle bakmak gerek…

İdealist ve donanımlı bir teknik adam olan Mehmet Ak’ın daha çarpıcı söylemleri vardı doğrusu…

Göreve başladığı günden beri sorunsuz bir gün yaşamadıklarının altını çiziyordu ve şunları söylüyordu Ak: “Ben buraya başarı için geldim. 15 Bin kişilik stad ve şehrin dinamiğiyle birlikte eldeki kadromuza göre sonuna kadar başarıyı kovalayacağımızı belirtmiştim. Hala da aynı görüşteyim. Fakat Erzurum kampından döndüğümüzden beri hala antrenman yapacak sahamız yok. Şu anda antrenmanlarımızı 16 Mayıs şehir stadının kale arkasında yapıyoruz. Çime zarar gelmesin diye sahada bile antrenman yapamıyoruz. Tesislerdeki antrenman sahası ise aylardır bakımda…”

“HER ŞEY GÜLLÜK-GÜLİSTANLIK DEĞİL…”
Batman kamuoyunda kulüpte her şeyin güllük-gülistanlık gibi yansıtıldığına da işaret eden Ak, sözlerini şöyle sürdürüyordu:
“İçinde bulunduğumuz tesisler dışında yığınla sorunlarımız var. Sağ olsunlar konakladığımız tesisler onarımdan geçirildi. Fakat birçok sorunumuz var. Ben sadece bir kaçına değineceğim. Transfer sürecinde istediğim futbolcular vardı, kulübün bütçesi nedeniyle bunları gerçekleştiremedik. Yine de kötü bir takım kurmadık. Bu takımın ölüsü bile play-off oynar. Ancak ben hiçbir zaman ‘bu takımı direkt şampiyon yapacağım’ demedim ama bu yolda büyük mücadele vereceğimizin sözünü verdim. Kulüpte genç futbolcularımız var. Gençleri elbette önemsiyoruz. En son karşılaştığımız Diyarbekir’deki genç futbolcuların bile en az 20-30 maçı varken, bizim genç futbolcuların 4-5 maçı mevcut. Takım geçen sene iddiası olmadığı halde gençlere yeteri düzeyde şans verilmemiş. Biz elbette onları çalıştıracağız, kazanmaya çalışacağız. Kamuoyunda sanki her şey güllük-gülistanlıkmış gibi gösteriliyor. Benim itirazım bu duruma. 3. Lig’de kurulabilecek bir kadro kurduk. Grubumuzda en az 5-6 takım çok ciddi rakamlarla takım kurdular. Biz imkanlarımız nispetinde sonuna kadar mücadelemizi vereceğiz…”

***

Ak’ın sözleri böyleydi…

Henüz sezon başlamadan bir teknik adamın saha dışındaki sorunlarla bu denli meşgul edilip, motivasyonunun düşürülmesi manidar…

Oysa bu sezon Vali Ahmet Deniz başta olmak üzere işadamlarının yönetime ciddi desteği söz konusu. Kentin dinamiklerinin bu desteğine rağmen Petrollü yöneticilerinin antrenman sahası gibi basit meseleleri bile çözememiş olması kulübe yakışan bir manzara değil.

Vali Ahmet Deniz’in maddi-manevi desteği, Türkiye Petrolleri’nin tesis desteği, işadamlarının yardımları ve taraftarların desteğine rağmen kulüpte bu sorunlar yaşanıyorsa birilerinin özeleştiri yapması gerekiyor.

Süper Lig takımları yerine 3. Lig’de başarıya susamış kulübün başına gelen bir teknik adamı basit sorunlarla boğmak, sorunlar yumağının bir sonucu…

Kim bilir kulüpte ne denli sorunlar var da teknik adam ‘etik’ gereği açıklamıyordur.

Gerçek şu ki; yönetimin Batman spor kamuoyuna verdiği şampiyonluk sözü var. ‘Şampiyonluğu’ telafüz etmek, içini doldurmak öyle kolay değil ama oluşturulan beklenti kamuoyunda böyle. Beklentilerin bu düzeyde olması da oldukça doğal…

Özetle; yöneticiler, Mehmet Ak’ın samimi açıklamalarına kulak vererek, kulüpteki basit sorunları bir an önce çözmeli ve kamuoyuna verilen şampiyonluk sözü için kenetlenmeli.

Editör: TE Bilişim