** UEFA PRO lisansına sahip ve profesyonel liglerdeki en genç teknik direktör olan Petrolspor Teknik Direktörü Mehmet Ak, Erzurum kampı öncesi Batman Çağdaş’a özel açıklamalarda bulundu.

**Gazetemiz yöneticisi Barış Arslan’ın sorularını yanıtlayan genç teknik adam Petrolspor’daki hedeflerinin yanı sıra Türk futbolunda genç teknik adamların geleceğine dair değerlendirmelerde bulunarak: “Bir jenerasyonun öncüsü olmak istiyoruz” dedi.

“SICAKLIĞI VE SAMİMİYETİ HİSSETTİK”
1 Haftalık Batman kampını tamamlayan Batman Petrolspor’da 36 yaşındaki Teknik Direktör Mehmet Ak, Pazartesi günü başlayacak Erzurum kampı öncesi kentin ilk günlük gazetesi Çağdaş’a özel açıklamalarda bulundu. Gazetemiz yöneticisi Barış Arslan’ın sorularını yanıtlayan Teknik Direktör Ak, Petrolspor’daki hedeflerinden, Türk futbolunda genç teknik adamların geleceğine dair değerlendirmelerde bulundu. UEFA Pro lisansına sahip en genç teknik adam ve liglerdeki en genç Teknik Direktörü ünvanına sahip Ak: “Sizin huzurunuzda Batmanlı sporseverlere bana ve takıma gösterdikleri ilgi-alakadan dolayı teşekkür ediyorum. Özelikle iki gün önce Store’nin açılışında oyuncularımızla orada bulunduk. Orada da taraftarın yoğun ilgisiyle karşılaştık. Ondan önce de ilk antrenmanımızda da çok ciddi bir katılım olmuştu. Taraftarın Petrolspor’a olan sevgilerini çok net bir şekilde analiz ettik. Oyuncularımız da bu sıcaklığı ve samimiyeti hissetti” dedi.

“ŞAMPİYONLUK AĞIR BİR KELİME”
Batman kamuoyunun şampiyonluk beklentisi sorusuna yanıt veren Ak: “Grubumuzda 17 takım var. 17’si de sezona şampiyonluk hedefiyle başlar. Kimse ‘ben küme düşeceğim’ demez. Biz oynayacağımız her maçta mücadele edecek bir takım kurmak istiyoruz. ‘Şampiyonluk’ kelimesi gerçekten ağır bir kelime. Yani o kelimenin altını doldurmak için teknik adam doğrultusunda bir sürü bileşen var. En üste şampiyonluğu koyarsak, onun hemen altına taraftarı, daha sonra şehrin dinamiklerini, bürokrasini, yönetimi ve onun üstüne oyuncuları koyarız. Şimdi bunların hepsini ortaya koyduğumuzda tünelin ucundaki ışığı görüyor muyuz desek; şu anda o ışığı görme adına çabalarımız var. Bunu değerlendirmek için iki Erzurum kampımızı bitirmemiz gerek. Fakat gidişatımız olumlu, bu gidişatı daha olumlu hale getirmek için gerekli takviyeler yapmamız gerekir” diye konuştu.

“KAFAMDAKİ TAKIMIN YÜZDE 50’Sİ OLUŞTU”
36 Yaşındaki genç teknik adam, sözlerini şöyle sürdürdü: “Maksimim 5 oyuncuya ihtiyacımız var. Biz ilk gün dediğimiz gibi; sahada sonuna kadar mücadele edecek, ‘maşallah’ dedirtecek bir takım oluşturmak istiyoruz. Rakiplerimizden uçuk transfer rakamları duyuyoruz. 3. Lig piyasasında 400-500 bin TL’den söz ediliyor. Bunlar çok ciddi paralar. Bu paraların kulüplere maliyeti fazla. Şu anda kafamdaki takımın yüzde 50’si kuruldu. Futbolu orta saha kazanır. O noktada eksiğimiz var. Benim için orta saha kurgusu çok önemli. Ciddi eksiğimiz var. Bir santrafor, bir 10 numara, bir ön libero, bir stoper, bir kenar oyuncusu. Maksimum 5 transfere ihtiyacımız var. Yeni transferlerin Erzurum kampının ortasına yetişmesi lazım.”

“BURADA İZ BIRAKMAK İSTİYORUM”
Batman’da iz bırakmak istediğini ve ‘başaracağız’ sloganıyla hareket ettiğini sözlerine ekleyen Ak: “Elimde sihirli değnek yok, vurayım Petrolspor şampiyon olsun. Futbolda böyle bir dünya yok. Ancak Batman’da iz bırakmak istiyorum. Matematiksel olarak umut olduğu sürece bizi desteklesinler. Fırsatımız olduğu sürece bizi desteklesinler. Taraftarımız bizi çılgınca desteklemeli. 3. Lig’de yürürsen maç kazanamazsın. Mücadele eden bir takım kurmak istiyoruz. Kafamdaki felsefeyi oyunculara oturmak istiyorum” dedi.

“YENİ STATTA BAŞLAMAZSAK
ŞEVKİM KIRILIR”
Sezonun ilk maçında 15 bin kişilik yeni statta taraftarın karşısına çıkmanın çok önemli olduğunu kaydeden Teknik Direktör Mehmet Ak, şöyle devam etti: “İlk maç, şehrin havası çok önemli. İyi başlayan, iyi devam eden ve iyi bitiren bir takım olmak istiyoruz. İlk maçta stadın açılması ve 15 bin kişinin orayı doldurmasını istiyorum. Açık konuşuyorum; yeni statta başlamazsak şevkim kırılır. İddialı, coşkulu başlamak zorundayız. Gelen rakiplere bunu hissettirmeliyiz. Göztepe’de 10 bin kişinin önünde bazen bizi taraftar oynatıyordu. Burada da böyle olmalı. Batman stadına üç kez geldim, hiç baskı hissetmedim. Taraftarların baskısı var ama lokal kalıyor. Eski stadın yapısından kaynaklı. Yeni stadın ambiyansı bambaşka olmalı. Stada iyi bir açılış maçı gerekiyor. Yöneticilerimizin bu konuda çabası var. Buraya bir Süper Lig ekibinin gelmesi iyi olur.” (Barış Arslan-Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim