** ‘Uluslararası Yarı Maraton’ için Batman’da bulunan Atletizm Federasyonu temsilcileri ve atletlerle maraton öncesi bir araya gelen Belediye Başkan Yardımcısı Doç. Dr. H. Murat Şahin: “Batman’ın tanıtımı için sportif faaliyetleri önemsiyoruz. Maalesef Batman bu konuda çok ihmal edilmiş” dedi.

“SPOR SADECE FUTBOL DEĞİLDİR”
Belediye Başkan Yardımcısı Doç. Dr. H. Murat Şahin, Batman Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen ‘Uluslararası Yarı Maraton’ öncesi kente gelen efsane atletler ve Atletizm Federasyonu temsilcileri ile bir araya geldi. Belediye Meclis Salonu’nda atletler ve federasyon yetkililerinin bulunduğu toplantıda konuşan Başkan Yardımcısı Şahin: “Batman’ın tanıtımı için sportif faaliyetleri önemsiyoruz. Maalesef Batman bu konuda çok ihmal edilmiş. Biz de bu eksikliği gidermek için mesafe almaya çalışıyoruz. Okullarda sportif faaliyetleri önemsiyoruz. ‘Spor’ deyince genelde akıllara hep futbol gelir. Biz bu algıyı yıkmak için uğraşıyoruz. Batman, sporun her branşlarında başarılar elde etti. Sizlere de gençlere büyük rol model olarak buralara kadar geldiğiniz için çok teşekkür ederim” dedi.


“TESİSLERİMİZDE 6.125 KURSİYER VAR”
Toplantıda Batman Belediyesi’nin sportif faaliyetleri hakkında bilgiler vererek sunum yapan Başkan Yardımcısı Şahin şöyle devam etti; “Göreve geldiğimiz süre içinde 15 mahalleye semt sahası kazandırdık. 18 Branşta 52 antrenör aldık. Spor tesislerimizde 6.125 kursiyerimiz var. Bunlardan 1.796’sı milli sporcu. Bu kurslarımız yılın 12 ayı boyunca devam ediyor. Sportif başarılar ekip işidir. Biz bu ruhu şehir ile birlikte çok güzel yakaladık. Çok büyük harcamalar yapmadık. Esnafımızla, iş adamlarımızla ve yöneticilerimizle el birliğiyle hareket ediyoruz. Devletin ve vatandaşın bir lirasını boşa harcamıyoruz.” Öte yandan katılımcılar ise Batman’ın sportif alanda birçok ili geride bırakarak başarılar elde ettiğini belirterek, başarılarından dolayı emeği geçen Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Belediye Başkan Yardımcısı Şahin ve emeği geçen herkesi kutladı. (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim