Reşat Yiğiz

RAKİPLERİN KORKULU RÜYASIYDI

TPAO eski Batman Bölge Müdürü Talat Atalay’ın oluşturduğu 1998-2000 sezonları arasındaki Petrolspor, 2.ligdeki takımların korkulu rüyasıydı. Rakiplerini dışarıda ve içerde deviren Kırmızı-beyazlıların takım kaptanı ise Ahmet Demirhan’dı. İşte Malatya deplasmanında rakibini 2-1’lik skorla deviren Petrol’ün 1998-99 sezonundaki kadrosu; “Kaleci Mehmet Talaş, Reşit, Recep, Okan Öztürk, Mustafa Boztepe, Mehmet Kaplan, Tolga, Veysel, Okan Babahasan ve Faruk.”

İKİ TAKIMIN DA KALECİLİĞİNİ YAPTI

‘Panter’ ve ‘Paşa’ lakaplı Bedrettin Sütçü, yetiştiği Batman Petrolspor’dan sonra Belediyespor’un da file bekçiliğini yaptı. Zorlu maçlarda yaptığı kurtarışlarla adından söz ettiren Sütçü, “Hayalim iki takımda da forma giymekti. Memleketimin iki profesyonel takımında da forma giymenin sevincini yaşadım” demişti. İşte kaleci Bedrettin, Petrolspor’un Van kampındaki bir idmandaki karesi.

KAPLAN’I, DİLMEN GÖTÜRMÜŞTÜ

Batman Petrolspor’un 2.ligde play-off mücadelesi verdiği dönemde; kadrosundaki golcü futbolcusu Mehmet Kaplan, gol krallığında iddialı isimdi. O dönemlerde Vanspor’u 1.lige çıkaran spor yorumcusu ve Teknik Direktör Rıdvan Dilmen, ısrarla istediği sporcu Mehmet Kaplan’dı. Başarılı futbolcu Kaplan, istemeden Batman’dan Van’ın yolunu tutmuştu. İşte Petrolsporlu eski futbolcu Kaplan, 16 Mayıs şehir stadındaki Şanlıurfa maçı öncesinde çektiği hatıra fotoğraf.

PETROLCÜLERİN GOL SEVİNCİ

TPAO eski Batman Bölge Müdürü Erdal Ahıska’nın döneminde mütevazi kadrosu ile zirveyi zorlayan ekiplerden biri de Batman Petrolspor’du. İşte Batman 16 Mayıs şehir stadında golcü Burhan Bağcı’nın attığı golden sonra Kırmızı-beyazlı futbolculardan Okan Atalay ve Selman Gönül’ün, gol sevincinin objektiflerimize yansıdığı an.

AMATÖRLER, TPAO STADINDAYDI

Batman’ın amatör takımları da bir dönemler TPAO stadında müsabakalarını oynuyordu. Saha zemininin toprak olduğu 90’lı yıllarda iki küme halinde maçların oynandığı dönemlerde TPAO stadında amatör takımların mücadelesi görülmeye değerdi. İşte 1990-91 futbol sezonunda Başkanlığını Abdulkadir Kardaş’ın yaptığı Gençlerbirliği’nin eski kadrosundan bir kare.

Editör: TE Bilişim