Reşat Yiğiz

** Batman Çağdaş’ın ‘yılın başarılı’ futbolcuları yarışmasında da 16 Mayıs şehir stadında dönemin Siirt Valisi Selami Teker ve Batman’ın son Kaymakamı Ali Ülger, konuk olmuştu. İşte unutulmayacak birkaç kare daha.

İKİ TAKIMIN DAYANIŞMASI
Batman Petrolspor, bir dönemler aynı grupta mücadele eden Belediyespor’un şampiyonluğunda büyük katkısı olmuştu. 1991-92 futbol sezonunda deplasmanda Mardin, Bingöl ve Kars gibi güçlü ekiplerden aldığı puan ve puanlarla Belediye’nin şampiyonluğunda ciddi katkısı olan Petrolspor’a dönemin Turuncu-Mavili ekibinin Asbaşkanı Süleyman Güç’ten teşekkür gelmişti. Teknik Direktörlüğü Abdulkadir Gayretli’nin yaptığı Petrolspor, Kars’ı deplasmanda 1-0’lık skorla devirdikten sonra Turuncu-Mavili ekip ile Kırmızı beyazlıların yönetici ve futbolcuları TPAO Kristal Park’ta bir araya gelmişti. Dönemin Gençlik ve Spor Müdürü Abdulkadir Ekmen, Yardımcısı Hamit Kanağı, Petrolspor Genel Kaptanı Şehmus Öney, yöneticiler Selami Büyükyapıcı, Kaplan Kaplan, Belediyespor Asbaşkanı Süleyman Güç, eski antrenör merhum Muzaffer Koyuncu, antrenör Muammer Aygül, Kadir Gayretli ile iki takımın futbolcuları objektiflerimize böyle yansımıştı.

BELEDİYESPOR’UN İLK ŞAMPİYONLUĞU
1989-90 Futbol sezonunda Batman’a ilk 2. Lig heyecanını yaşatan Batman Belediyespor’du. Kulüp Başkanlığını dönemin Belediye Başkanı Ataullah Hamidi’nin yaptığı Turuncu-Mavili ekip, o sezon şehre adeta bayram havası yaşatmıştı. İşte şampiyonluk maçında henüz 16 Mayıs tribünlerinin açık olduğu dönemde davul-zurna eşliğinde şampiyonluk halayını çekenler arasında İsmail Çiçek, Siraç İnanç, sporcu Aydağ ve Belediye’nin neşesi olarak bilinen Şehmus Gündüz’ün halay çektiği kare.

KUTLAMALAR 1 HAFTA SÜRDÜ
İlçe olduğu dönemde Batman’a 2. Lig şampiyonluğunu getiren Belediyespor’un şampiyonluk kutlamaları bir hafta sürmüştü. Şehrin dört bir yanını bayraklarla süsleyen futbolseverler, stadın yolunu tuttuğunda davul-zurna eşliğinde halay çekiyordu. İşte stad önünde halay çeken eski Belediyespor taraftarlarından bir manzara.

YILIN BAŞARILI SPORCULARINA ÖDÜL
Batman Çağdaş’ın 1987 Yılında düzenlediği yılın başarılı sporcularına yönelik ödül töreni, 16 Mayıs şehir stadında yapılmıştı. O dönemler stadın etrafında tek bir bina bulunmazken, zemin de topraktı. Dönemin Siirt Valisi Selami Teker ve Batman’ın son kaymakamı, ödül töreninde Yazı İşleri Müdürümüz Arif Arslan’ın da bulunduğu karede yılın sporcusu seçilen Şahabettin Yanar ile Belediyesporlu Erol Demirhan’a ödülleri verilirken, objektiflere böyle yansımıştı.

GÜNEŞTEKİN’İN GENEL KAPTANLIĞI
Ünü şimdilerde Avrupa’nın dört bir yanına yayılan ressam Ahmet Güneştekin, 1992-93 yılında 2. Lige yeniden ‘merhaba’ diyen Batman Belediyespor’un Genel kaptanlık görevini üstlenmişti. Asbaşkanlığı Süleyman Güç, Teknik Direktörlüğünü Fatih Zambak, masörlüğünü de Rahmi Aydağ’ın yaptığı Belediyespor’un sezon açılışında Güneştekin, şehir stadında futbolcularla objektiflerimize böyle poz vermişti.

Editör: TE Bilişim