Reşat Yiğiz

ESKİ PETROL’E ÖZLEM

1997-1998 Futbol sezonunun açılışında 16 Mayıs stadının şeref tribününde şimdi ki Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ve Belediye eski Başkanı Salih Gök’ün de aralarında bulunduğu kalabalık bir taraftar topluluğunun izlediği Batman Petrol ile Belediyespor özel maçı görülmeye değerdi. Tatlı rekabetin yaşandığı o özel maçta sezon açılışında Veysel, Recep, Veysel, Faruk, Okan Babahasan, Kerim ve Mehmet Talaş, kesilen kurbanın kanını alınlarına vurmuştu. İşte o görkemli sezon açılışında bir kare.

CENTİLMEN EKİPTİ

Batman Petrolspor, deplasmanlarda da centilmenliği elden bırakmayan bir ekipti. Ankara Büyükşehir’in 2. Lige çıktığı ilk sezonda güçlü rakibini başkentte deviren Kırmızı-beyazlıların ‘başarı’ dileyen bez pankartını taraftarlar alkışlamıştı. İşte Petrol’ün Ankara ekibine 1997 yılında yaptığı jestten geride kalan fotoğraf.

SAHASINDA KAYIBI YOKTU

İkinci ligde olduğu dönemde sahasında kaybetmeyen tek ekip Batman Petrolspor’du. Başarılı çalıştırıcı Levent Arıkdoğan’ın döneminde Kırmızı-beyazlılara transfer olan forvet elemanı Ercan, son dakikada attığı gollerle o dönemlerde kalecilerin korkulu rüyası olmuştu. İşte başarılı forvet elemanı Ercan’ın 16 mayıs şehir stadındaki bir karesi.

BELEDİYE, İLGİSİZLİKTEN KAPANDI

Batman Petrolspor gibi Batman Belediyespor’un da bir dönemler şampiyonluk yaşattığı 16 Mayıs şehir stadında, Turuncu-Mavililerin unutulmaz maçları vardı. Bölgenin başarılı Teknik Direktörlerinden Yaşar Barut’un bir dönemler çalıştırdığı Belediyespor, önce 2. Ligden ardından da 3. Ligden düşüp kentte kapanan eski kulüpler arasında yerini aldı. İşte eski Belediysepor’lu futbolcular, şehir stadında idman yaptığı sırada objektiflerimize yansıyan o an.

REŞİT, HIRS DOLUYDU

Batman Petrolspor alt yapısında yetiştikten sonra Malatyaspor’a transfer olan Reşit Kaygu, tekrar eski takımına dönüş yapmıştı. Eski Teknik Direktör İsmail Tekin’in ısrarla Batman’a getirilmesini istediği Reşit, Batman 16 Mayıs şehir stadında taraftarları coşturan futbolcuydu. İşte bir maçta sakatlık geçiren Reşit’in yardımına koşan eski Petrolspor’lu Recep.

Editör: TE Bilişim