Reşat Yiğiz

DENİZLİ, BATMAN’A ÖVGÜ YAĞDIRMIŞTI

Batman Petrolspor’un, süper lig için mücadele ettiği dönemde Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, ekibiyle birlikte petrol şehrine konuk olmuştu. Bir dönemlerin parmakla gösterildikleri TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün spor tesislerine hayran kalan eski Milli Takımlar Teknik Direktörü Mustafa Denizli, eski A Milli Takım İdari Menejeri Can Çobanoğlu ve bir çok Anadolu ekibinde Teknik Direktörlük yapan Celal Kıbrızlı, dönemin futbolsever Batman Petrolspor Kulüp Başkanı Talat Atalay’ı kutlamıştı. İşte TPAO tesislerindeki helikopter sahasında karşılanan Denizli ve beraberindeki heyetten bir kare.

GÜNGÖRDÜ’NÜN SON GÖREVİ

1994-95 Futbol sezonunda kısa bir dönem Belediye Başkanı merhum Salih Gök ile birlikte çalışan Batman Belediyespor eski Teknik Direktörü Halil Güngördü, görevinden kendi isteğiyle ayrılmıştı. İki kez Batman’a şampiyonluk yaşatan tecrübeli Teknik Direktör Güngördü için Belediye konuk evinde verilen veda yemeğine merhum Gök, yardımcıları Masum Kahraman, Salih Sevim ve eski Fen İşleri Müdürü Ahmet Yüksel katılmıştı. İşte Güngördü’nün veda yemeğinde bir manzara.

TEKİN, PETROL’E BAŞARI GETİRMİŞTİ

Malatyalı İsmail Tekin, Batman Petrolspor’un bir üst lige çıkmasını büyük bir başarıyla sağlamıştı. 103 Golle 2. Lig ‘merhaba’ diyen Kırmızı-beyazlıların o başarı öyküsünde dönemin yıldız futbolcuları Malatyalı Levent, İstanbul-Karagümrüklü Aydın, Ankaralı Muhammed ve Batmanlı Metin Şimşek de ismini yazdırmıştı. Petrol’ün o iz bırakan kadrosundan bir kare.

PETROL, KOLEJ TAKIMI GİBİYDİ

Batman Petrolspor’un 90’lı yıllardaki kadrosu daha çok yerli futbolculardan oluşurdu. Dönemin Kırmızı-beyazlı ekibin yöneticilerinden Salih Eren, Erol Dankı, Selami Büyükyapıcı, Halit Edip Özcan, antrenör Kadir Gayretli, Batman Çağdaş Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Arif Arslan, eski Sabah Gazetesi Muhabiri İlyas Ekinci ile eski futbolculardan Mehmet Gönülaçar, Şahabettin Yanar ve diğer futbolcuların da bir arada olduğu TPAO Kristal Park’ta gün batımında çekilen bir hatıra kare. Kırmızı-beyazlılar, o dönemler kolej takımı gibiydi.

TARAFTAR, BÖYLE KARŞILARDI

Mazisi başarılarla dolu 57 yıllık kulüp Batman Petrolspor, 3. Ligden 2. Lige çıktığında futbolseverler, kafileye karşılama töreni yapardı. Batman-Diyarbakır il sınırında oluşan uzun araç konvoyunda yollara dökülen taraftarlar, TPAO’daki kulüp binasına kadar futbolculara eşlik eder, galibiyeti kutlardı. Hafta sonlarında ise kent merkezinde Petrolspor’un başarısı konuşulurdu. Petrol’ü yıllar öncesinden Batman-Diyarbakır il sınırında karşılayan futbolseverlerin araç konvoyundan bir kare.

Editör: TE Bilişim