Reşat Yiğiz

BELEDİYE’NİN EN İYİ KADROSU

Kaptanlığı Senai Kara’nın yaptığı dönemde Batman Belediyespor ikinci ligde Malatya, Ankara Polatlıspor, Diyarbakır ve Siirt gibi takımlara kök söktürmüştü. Kaleci Murat, Şafii, Kemal, Mustafa Güç, Yusuf Gönül ve merhum Polat’ın forma giydiği Turuncu-Mavililer 2.lig liderliğini ilk sezon kıl payı kaçırmıştı. İşte o güçlü kadrodan bir kare.

FUTBOLUYLA ZEVK VERİYORDU

Batman Belediyespor 2. ligde mücadele ettiği dönemlerde sergilediği futboluyla, futbolseverlerin gönlünde taht kurmuştu. 16 Mayıs Şehir stadındaki müsabakalarda Belediyespor, farklı galibiyetlere imza atıyordu. İşte Şafii Çoğun, Polat ve İsmet’in forma giydiği Belediyespor bir maç öncesinde taraftarların desteğiyle sahaya çıktığı an.

YUSUF GÖNÜL KURTARICIYDI

Futbol yaşantısının büyük bölümünü Belediyespor’da sürdüren Yusuf Gönül, bir dönemler Turuncu-mavili ekibin ‘kaptan’lık görevini de üstlendi. Takımının önemli galibiyetlerinde rol oynayan Yusuf, 16 Mayıs Şehir stadında da galip ayrılan takımın adeta kurtarıcısıydı. İşte golcü Yusuf, bir maç öncesinde kaptanlık pazubandıyla sahaya çıkarken.

16 MAYIS’IN DİLİ OLSA DA ANLATSA

Batman Petrolspor gibi mazisi başarılarla dolu olan Belediyespor’un, profesyonel lig yaşamı 24 yıl sürebildi. Bu süre içinde Batman’a 2 kez şampiyonluk heyecanı yaşatan Turuncu-mavililerin çöküşü Belediye Başkanlığı görevinden ayrılan Milletvekili Ataullah Hamidi ile birlikte oldu. Hamidi’nin, Kulüp Başkanı olduğu dönemde 16 Mayıs Şehir stadında büyük başarılara imza atan Belediyespor’un, o güçlü ekibi bir maç öncesinde hazırlanırken stadın dili olsa da o eski günleri anlatsa.

STAD ÇAMLICA SEMTİNİ DOĞURDU

Batman 16 Mayıs Şehir stadı yapıldığı dönemde ne Çamlıca ne de Fatih Mahallesi vardı. Batman’ın Küme evler bölgesi diye bilinen stat çevresi, 1986 yılından sonra gelişti. Petrolspor ve Belediyespor’un resmi maçlarını 16 Mayıs stadında oynadıktan sonra Fatih ve Çamlıca mahalleleri de oluştu. İşte stadın çevresinde henüz çok katlı apartmanların olmadığı bir kare.

Editör: TE Bilişim