Reşat Yiğiz

İLK TEKNİK DİREKTÖRLÜĞÜ BELEDİYESPOR’DA

Diyarbakır, Malatya ve Samsun’da forma giydikten sonra Fenerbahçe’ye transfer olan eski Milli futbolcu Batmanlı Orhan Kapucu, Teknik Direktörlük görevini de memleketinde yaptı. Batman’ın bir dönemler profesyonel temsilcisi olan Belediyespor’un Başkanlığını yapan dönemin Başkanı merhum Salih Gök, 1994-95 futbol sezonunda takımın başına Batmanlı antrenör Kapucu’yu getirmişti. Başkan Yardımcıları Salih Sevim, Masum Kahraman ile eski yöneticilerin bulunduğu imza töreninde merhum Gök ve Kapucu, objektiflerimize böyle yansımıştı.

PETROL, KIZILCAHAMAM’DA LİGE HAZIRLANMIŞTI

2. Ligde olduğu dönemlerde Batman Petrolspor’un lige hazırlandığı adres Ankara-Kızılcahamam’dı. Dönemin Kulüp Başkanı Talat Atalay ve eski yöneticiler, Kırmızı-beyazlı ekibin üzerinde titriyordu. Başarılı Teknik Direktör Kamuran Yavuz’un yönetimindeki Kırmızı-beyazlı ekip, başarıdan başarıya koşuyordu. İşte 1998-99 sezonunda Petrol’ün Kızılcahamam kampından bir karesi.

STAD DA KUYRUK OLUŞURDU

2. Ligde zirve mücadelesini verdiğinde Batman Petrol’ün maçlarının oynandığı 16 Mayıs şehir stadının önü ana-baba günü olurdu. Karşılaşma başlamadan saatler öncesinde stad gişelerinde bekleyen futbolseverlerin, kuyrukları zaman zaman yarım kilometreyi bulurdu. İşte Batman Petrol’ün bir maç öncesinden yüzlerce futbolseverlerin bilet kuyruğundan bir manzara.

BELEDİYE’Yİ 2 KEZ ŞAMPİYONLUĞA TAŞIDI

Batman Belediyespor’da iki kez şampiyonluk yaşayan isimlerden başarılı forvet elemanı Senai Kara’ydı. Turuncu-Mavili ekibin, bir dönemler Siirt YSE’den transfer ettiği Ankara’lı Senai, başarılı dönemi Batman’da geçirdi. 1989-90 ila 1992-93 futbol sezonunda forma giydiği Batman Belediye’yi, iki kez 2. Lige çıkarmayı başaran Senai Kara, Batman’ın futbolunda iz bırakan futbolcular arasında yer aldı. Senai, Belediyespor’u ilk sezon şampiyon yaptığında gol krallığını da elde etmişti. İşte Belediyespor’un başarılı kaptanı Senai’nin, 16 Mayıs şehir stadında bir maç öncesinde çektiği hatıra kare.

PETROL’ÜN KAPLAN’IYDI
Batman Petrolspor’un Elazığspor’dan transfer ettiği Mehmet Kaplan, bir dönemler Kırmızı-beyazlı ekibin kurtarıcısıydı. Her maçta fileleri havalandıran Kaplan, Petrol’deki başarısıyla Vanspor’u 1. Lige taşıyan Rıdvan Dilmen’in transfer listesine girmişti. Dilmen’in Van’a transfer ettiği Kaplan, Doğu’nun güçlü temsilcisini ikinci kez lige çıkarmıştı. İşte Petrol’lü Kaplan’ın, bir maç öncesinde Batman stadındaki karesi.

Editör: TE Bilişim