80’LERİN BATMAN GENÇLİĞİ
Batman Amatör liginde mücadele eden Batman Gençlik, Yeşiltepe, Gençlerbirliği ve Beşiri gibi takımlar malzeme yardımı görmeden liglerde mücadele ederdi. Kısıtlı imkanlarla Batman amatör kümedeki takımlar 57 yıllık kulüp Petrolspor’a kafa tutardı. İşte 1980 Batman Gençlik kadrosu. “Ramazan, Hüseyin, Naci, Esip, Metin, Cahit, Mecit (Ayaktakiler) Methi, Tevfik, Fadıl, Münir ve Hasan (Oturanlar).”

MAÇLAR, KIRAN KIRANA GEÇERDİ
Batman’ın amatör takımları dönemin Siirt şampiyonuyla da karşı karşıya gelirdi. Batman Gençlik, Siirt deplasmanında güçlü ekibini devirmesini bilmişti. İşte 80-81 futbol sezonunda Siirt Botanspor ile mücadele eden Batman Gençlik’in kadrosu. “Sabri, Nurettin, Zeki, Metin, Tevfik ve Lazgin. (Ayaktakiler) Arif, Esip, Ekrem, Nihat ve Hüseyin (Oturanlar).”

BU DA BATMAN KARMASI
Batman’ın emektar futbolcuları bir dönemler Site’ye komşu olan Akyürek’in futbol takımı bünyesinde toplanmıştı. Dönemin Akyürek mahalle muhtarı merhum Ahmet Günbattı ile Edebiyat öğretmeni Candar Toprak’ın da aralarında olduğu ilk 11; “Ahmet, Beşir, Candar, Abdullah, Nevzat, Ziyaettin, Teyfik, Metin (Ayaktakiler). Vahap, İlhan, Yusuf, Doğan, Nezir ve Gazanfer (Oturanlar).”

GENÇLİĞİN UNUTULMAZ 11’İ
Batman Amatör liginde iz bırakan dönemin Batman Gençlikspor takımı, Batman amatör 1. kümeden 2. kümeye düştü. 1985 yılında amatör kümenin gözde ekibinde mücadele eden Batman Gençlikspor’un 11’i. “Seyfettin, Esip, Sabri, Hüseyin, Ali ve Metin. (Ayaktakiler). Orhan, Sami, Küçük Hasan, Yusuf ve Hasan Çınar (Oturanlar).”

FUTBOLCU FABRİKASI GİBİYDİ
Batman Gençlik, futbolcu fabrikası gibiydi. İşte 1971 yılındaki Gençlikspor kadrosu; Ata, Ahmet, İhsan, K.Ahmet, Rehber, Halil, Yılmaz (Ayaktakiler). Ahmet, Emin, Yusuf, Metin ve Edip. (Oturanlar)

Editör: TE Bilişim