84’TE DİYARBAKIR HATIRASI
Batman Petrolspor, Türkiye Amatör Futbol Şampiyonası’nın ilk ayağında Diyarbakır’da bölge takımlarını devirip, Aydın’ın yolunu tutmuştu. Dönemin kadrosundaki kaleci Zeki, kaptan Fadıl Kayra, golcü Halil Türe, Ahmet Öner ve Abdurrahman Baycur, Diyarbakır’ın surları dibinde poz verdikleri bir kare.

90-91 KADROSU
1990-91 kadrosunda Adana BOTAŞ’ta lige hazırlanan Kırmızı-Beyazlı ekibin Teknik Direktörü Muammer Aygül’dü. Yardımcısı ise Cahit Sönmez’di. Tamamen yerli kadrodan oluşan Kırmızı-beyazlı ekibin o dönemdeki futbolculardan bazıları; Okan Atalay, Sait Baymaz, Şahabettin Yanar, Hayrettin Aktan, Kenan Köylü, Bedrettin Sütçü, Bülent Atalay, Samet ve Şafi’nin bulunduğu Botaş kampından bir kare.

YILDIRIM, YILDIZLARDI KEŞFETTİ
Batman Petrolspor’un ilk teknik direktörlerinden merhum Uğur Yıldırım, bir dönemler zemini toprak olan TP sahasında yıldızları keşfeden teknik adam olarak biliniyordu. Selman, Şafi, Şahabbetin, Nevzat, İlhan ve Ayhan’ı Petrolspor’a kazandıran bazı futbolcuların üst liglere transfer olmasını da sağlamıştı. Toprak zeminli sahada o dönemin futbolcuları idman yaparken.

ARIKDOĞAN, ÇITAYI YÜKSELMİŞTİ
Mersinli Teknik Direktör Levent Arıkdoğan, 2002 sezonunda Petrolspor’un teknik direktörlüğüne getirilince başarı çıtasını yükseltmişti. O dönemlerde Türkiye Petrollerinin toprak sahası çime dönüştürülmüştü. Birçok futbolcunun forma giydiği Petrolspor, özel maçlarda Süper Lig’de oynayan Gençlerbirliğini deplasmanda devirmişti. İşte o dönemin takımından bir kare.

ŞAMPİYONLUK HALAYI
TP eski Bölge Müdürü Erdal Ahıska’nın görevden alınmasının ardından TP Batman Bölge Müdürlüğünün başına getirilen Mustafa İşbilir de futbolsever yöneticiydi. 1995-96 futbol sezonunda 2. Lige çıkan Kırmızı-beyazlıların TP Kristal Park’ta düzenlediği şampiyonluk gecesinde halay çekenlerin başını Kutbettin Barlak, Vali Salih Şarman ve TP eski Bölge Müdürü Mustafa İşbilir’in de bulunduğu ekip, objektifimize böyle yansımıştı.

Editör: TE Bilişim