Reşat Yiğiz

ÖĞRENCİLER YÜZMEYİ BU HAVUZLARDA ÖĞRENDİ

Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü’nün sitesindeki havuzlar, yaz mevsiminde gençlerin ilgi odağıydı. Okullar tatil olduğunda yüzlerce öğrenci ve genç yazın serinlemek için TPAO Bölge Müdürlüğü tesislerinin yolunu tutuyordu. Herkesin giremediği o havuzlarda yüzme hocaları, gençlere yüzmeyi öğretiyordu. Türkiye Petrolleri personelinin yanı sıra kent merkezindeki bazı gençler de yaz döneminde yüzmeyi öğrenmek için Türkiye Petrolleri’ne isim yazdırıyordu. İşte TP’nin eski havuzundan bir kare.

PETROLSPORLU SELMAN-ŞAHABETTİN

Batman Petrolspor’da yetişen Selman Gönül ve Şahabettin Yanar, Kırmızı-beyazlı ekipte ayrılmaz ikiliydi. Uzun yıllar Petrolspor’un başarısı için top koşturan Yanar ve Gönül, daha sonra Belediye ve Karşıyaka’da da forma giydi. İşte iki başarılı futbolcunun bir deplasman öncesinde çektirdikleri hatıra fotoğraf.

AYGÜLER’Lİ PETROL

Batman Petrolspor’u İskendurunlu merhum Uğur Yıldırım’dan sonra üç dönem çalıştıran Teknik Direktör Muammer Aygüler’di. TPAO emeklisi Raman Öztürk’ün yöneticilik yaptığı 90’lı yıllarda Kırmızı-beyazlı ekibin formasını giyen 11’i. “Kaleci Cem, Okan Atalay, Mehmet Sevim, Mustafa Güç, Metin Şimşek, Sait Baymaz (Ayaktakiler). Hayrettin Aktan, Selman Gönül, Abdülkerim, Ahmet Türe ve Burhan Bağcı (Oturanlar).”

BATMAN-DİYAR DOSTLUĞU

Batman Petrolspor ile Diyarbakırspor, aynı grupta oldukları yıl aralarındaki dostluk kıskandırıyordu. Tek-tük maç dışında iki takım arasındaki müsabakalar genelde dostlukla bitiyordu. Batman 16 Mayıs Şehir stadında Mehmet İpek’in başkanlığını yaptığı dönemde Kırmızı-beyazlılar güçlü rakibini 3-1’lik skorla devirmişti. İşte o maçtan bir kare.

GÜLER-AKTAN İKİLİSİ

Batman Petrolspor’un iz bırakan Teknik Direktörlerinden Malatyalı Zafer Güler’di. Yardımcısı Hayrettin Aktan’la uyumlu çalışan Zafer Güler, Kırmızı-beyazlı ekibin kötü gidişatı sonrasında istifasını sunmuştu. İşte Bitlis deplasmanından 1-1’lik skorla dönen Kırmızı-beyazlı ekibin eski Teknik Direktörü Güler ile Aktan’ın 91 sezonundan karesi.

Editör: TE Bilişim