Reşat Yiğiz

EMEKTAR SALON

Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü tesislerindeki spor aktivitelerinin başını Melih Gencay Kapalıspor salonu çekiyordu. Eski milli güreşçilerden Mehmet Esenceli, Ali Rıza Alan ve Mehmet Emin Şimşek gibi altın madalyalı sporcuların mindere çıktığı salon, TP tesislerinde gözde spor mekanıydı. Türkiye Petrolleri futbol stadı bitişiğindeki salonda dönemin yöneticileri de basketbol turnuvalarında ter dökerdi. İşte o tarihi kapalı spor salonundan bir kare.

16 MAYIS ŞEHİR STADININ TRİBÜNLERİ

Batman 16 Mayıs Şehir stadı 35 yıldır futbol müsabakalarının oynandığı belki de tek adres. Şu günlerde son futbol müsabakalarının oynandığı stad önümüzdeki yıl büyük olasılıkla yıktırılacak. Şafak mahalle sakinlerinin, ‘kent parkı’na dönüştürülmesini istedikleri 16 Mayıs Şehir stadı, Batman’ın profesyonel takımlarının müsabakalarını oynadıkları tek yerdi. Şehir stadı onarıma alındığında 2.lig ve 3.lig maçları TPAO stadında yapılıyordu. İşte o stadın tribününden bir kare.

AYDINKONAK’TA GERİLİMLİ MAÇLAR

Bölgesel lig maçları ile amatör küme müsabakalarının oynandığı yer ise bir dönemler Aydınkonak semt sahasıydı. 1995-96 futbol sezonunda açılan toprak zeminli Aydınkonak stadında maçlarda yüksek tansiyon, takım yöneticileri ile futbolcuları karşı karşıya getirirdi. İşte o sahada iki takımın arasındaki kavgayı ayırmaya çalışan güvenlik görevlilerinin çabasını gösteren kare.

TP STADI TRİBÜNLERİ

Türkiye Petrolleri futbol sahasının küçücük tribünlerinde eski sporcular, Batman Petrolspor’un idmanlarını bile kaçırmazdı. Kırmızı-Beyazlı ekipte top koşturan Atilla, Batman Gençlerbirliği’nde forma giyen Cengiz Tangüner, Petrospor’lu Okan Atalay ile Kudbettin Barlak, bir idmanı izlediklerinde objektiflere böyle yansımışlardı.

KOLEJ GİBİ TAKIMDI

TPAO Batman eski Bölge Müdürlerinden Erdal Ahıska’nın Kulüp Başkanlığı’nı yaptığı Petrolspor, bir dönemler kolej takımını andırıyordu. Batman eski Valisi Salih Şarman, Gençlik Spor İl Müdürü A. Kadir Ekmen, Yardımcısı Hamit Kanağı, Batman Petrol’ün emektar futbolcularından Sait Baymaz, Metin Şimşek, Şafii Çoğun, Mehmet Sevim, Faris Ergün ve kaleci Fehmi’nin de forma giydiği dönemde kulüpte çekilen hatıra fotoğraftan bu kare geride kaldı.

Editör: TE Bilişim