Reşat Yiğiz

BAŞARISI ÇEKİRDEK KADROSUYDU

Petrol kentinin ilk profesyonel ekibi konumundaki Petrolspor, bünyesindeki altyapıdan yetiştirdiği futbolcularla gözde kulüplerdendi. 5 Yıldır profesyonel ekibi bünyesinden çıkaran TP Batman Bölge Müdürlüğü’nün o mazisi başarılarla dolu ekibin başarısı çekirdek kadronun yerli futbolculardan oluşuydu. Kaptan Sait Baymaz, Metin Şimşek, kaleci Mahmut, Okan Atalay, Fatih Kanağı, Ahmet Türe, Faris Ergün ve Selman Gönül’ün forma giydiği Kırmızı-beyazlıların 1990-91 sezonundaki kadrosundan bir kare.

SPORDA HEDEF BÜYÜTEN BAŞKAN’DI

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü görevine getirilir getirilmez bir çok üniteyi işlerlik hale getiren eski Bölge Müdürü Talat Atalay, şehrin tek profesyonel temsilcisi Kırmızı-beyazlı ekipte de hedef büyütmüştü. Kurduğu güçlü ekibe Hidayet Eren, Halil Türe ve Feridun Yeni gibi eski futbolcuları da yönetime getiren Atalay, maçlara il yöneticilerini de davet ederdi. İşte Atalay’ın 1998-99 sezonunda dönemin Jandarma Bölge Komutanı ile eski Batman Defterdarı Ramazan Türkan’ın olduğu şeref tribünden bir manzara.

ŞANLIURFA’NIN KORKULU RÜYASIYDI

Mardin, Elazığ, Diyarbakır, Adıyaman, Malatya ve Şanlıurfa’nın bir dönemler grubunda olduğu Batman Petrolspor, rakiplerinin korkulu rüyasıydı. Özellikle Elazığ ve Şanlıurfa gibi köklü ekipler, Kırmızı-beyazlı ekibin önünde tutunamazdı. 16 Mayıs şehir stadında konuk ettiği Şanlıurfa’yı, 1989-90 yılında 2-1’lik skorla deviren Kırmızı-beyazlılar, ligi ilk 3’te tamamlamıştı. O dönemde stadın etrafında apartmanlar yeni yeni yükseliyordu.

TARAFTAR, HER MAÇTAYDI

Batmanlı futbolseverler, bir üst lige çıkan Petrol’ü yalnız bırakmazdı. Hemen her maçta takımın ‘12. Adam’ı olan Batmanlı futbolseverler, Diyarbakırspor’la oynanan müsabakalarda Kırmızı-beyazlı ekibe destek verirdi. Batman’ın bazı otobüs firmaları, deplasmana otobüs çıkarırdı. İşte komşu Diyarbakır deplasmanında güçlü rakibini Emin Tosun’un golüyle 1-0’lık skorla devirden Petrol’ün maç sonrası Diyarbakır stadındaki Batmanlı taraftarların sevinç karesi.

NE FUTBOLCULAR GELDİ, GEÇTİ

Açık ve kapalı tribünlerin dolu olduğu dönem ise Batman Petrolspor’un 1999-2000 sezonuydu.  Antalya’da Göztepe’ye yenilerek Süper lig kapısından dönen Batman Petrolspor’u başarıdan başarıya koşturan kadroda forma giyen futbolcular Tolga, Servet, Harun, Faruk ve merhum Fırat da yer alıyordu. İşte o başarılı kadro ile tıklım tıklım olan 16 Maıyıs şehir stadı manzarası.

Editör: TE Bilişim