Reşat Yiğiz

SOYUNMA ODASINDA BU SEVİNÇ YOK

2000’li Yılların başına kadar futbolda büyük başarılara imza atan Batman Petrolspor, şimdilerde demir attığı 3. Ligden bir daha da bir üst lige çıkmadı. Başarılı Teknik Direktörlerden İsmail Tekin, Kamuran Yavuz ve Levent Arıkdoğan’ın bir dönemler çalıştırıcılığını yaptığı Kırmızı-beyazlı ekibin soyunma odasında, her maç sonrasında galibiyet sevinci yaşanırdı. Bir dönemler sahasında kaybetmeyen Kırmızı-beyazlıların o unutulmaz kadrosundaki kaleci Mehmet Demir, Okan Babahasan, Recep, Reşit, Faris ve Servet, eski yönetici Hidayet Eren’le bir maç sonrasında ‘galibiyet’ sonrası sevinçleri, objektiflerimize böyle yansımıştı.

BELEDİYESPOR’UN EMEKTARLARI
Kapatılan eski Batman Belediyespor’da emektar futbolculardan Bekir ve Servet, taraftarın gözdesiydi. 2. ve 3. Ligde de Turuncu-Mavili ekibin formasını terleten Bekir ve Servet, 16 Mayıs şehir stadında bir maç öncesinde objektiflerimize bu hatıra fotoğrafı çektirmişti.

NİCE YILDIZLARI KEŞFETTİ
Batman Petrolspor’u yıllarca sırtlayan Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü, son 5 yılda bıraktığı Kırmızı-beyazlı kulüp, nice yıldız gençleri keşfetti. Antrenör merhum Bedrettin Balcı’nın başında olduğu minik yıldızlar, 16 Mayıs şehir stadında da taraftarların önüne çıkardı. TPAO eski Jeoloji Mühendislerinden Selami Büyükyapıcı ile birlikte stad da 90’lı yıllardaki minik gençler, Batman Çağdaş’ın objektiflerine böyle poz vermişti.

AYDINKONAK’TA FUTBOL SEVGİSİ
Köy statüsünden ‘mahalle’ye dönüşen Aydınkonak (Korike) ile Batman arasında yapılan stad, amatör maçların adresi oldu. Önceleri zemini toprak olan stad, daha sonra sentetik’e dönüştürüldü. İlçe takımlarının da maçlarını oynadıkları Aydınkonak semt sahasında 90’lı yıllardan bir manzara.

HEM SPORA HEMDE MÜZİĞE KATKI
Tüpraş Batman Rafinerisi’nde uzun yıllar hizmet ettikten sonra emekli olan Bahri Tunç, kentin akivitelerine her zaman destek veren isimdi. Şehrin renkli simalarından Tunç, Batman Amatör kümede oynayan TÜPRAŞspor’un eski yöneticiliğinin yanı sıra ASKF’de de görev üstlendi. Batman müziğinde de katkısı olan Tunç, amatör ses yarışmasının jurisinde görev almıştı. İşte yıllar öncesinde o juride ödüllendirilen Tunç, plaketini alırken.

Editör: TE Bilişim