O RÜYA TAKIM ARTIK YOK

1999-2000 Sezonuna kadar Türkiye PTT 1. Ligi ile 2. Ligde bir çok takıma kök söktürüp, Süper Ligin kapısından dönen Kırmızı-beyazlı ekibin o başarılı dönemi artık geride kaldı. Türkiye Petrolleri’nin bir çok alanı özelleştirdiği gibi Petrolspor da 4 yıl önce TPAO’dan ayrılmıştı. Kaptanlığını Ahmet Demirhan’ın yaptığı kadroda Emin Tosun ve Servet Soysal, futbolseverlerin gönlünde taht kurmuştu. İşte Batmanlı futbolcuların bulunduğu karede Kırmızı-beyazlıların 12. adamı olan eski golcü Halil Türe, bir maç öncesinde kurban kesimi sırasında objektiflerimize böyle yansımıştı.

BAKAN YILDIRIM, ŞEREF TRİBÜNÜNDE

Bir dönemler GAP’tan sorumlu Devlet Bakanı olan Şırnaklı Salih Yıldırım, Batman’a konuk olduğunda; Petrol’ün maçlarını kaçırmazdı. Milletvekili Ataullah Hamidi, dönemin eski Batman Belediye Başkanı merhum Salih Gök ile birlikte 16 Mayıs stadı şeref tribününde; Batman Petrol’ün bir maçını izleyen eski Bakan Yıldırım, objektiflerimize takılan bir karesi.

PETROLCÜLERDE BİRLİKTELİK VARDI

Kulüp Başkanı Talat Atalay’ın döneminde Petrolspor’da birliktelik ön plandaydı. TPAO yöneticileri, deplasman kaçırmazdı. Adıyamanspor’un, Petrol’ün grubunda olduğu dönemde Batman ile Adıyaman arasında sahada tatlı rekabet vardı. Adıyaman’da güçlü rakibi karşısında 2-2’lik skorla ayrılan Petrol’ü yalnız bırakmayan eski yöneticilerinden Talat Atalay, eski Spor Şefi Şehmus Öney, Bismilli Ömer ve TPAO emeklisi merhum Emin Vural, objektiflerimize böyle poz vermişti.

PETROL-BÜYÜKŞEHİR DOSTLUĞU

Batman Petrolspor’un bir dönemler grubunda bulunan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 16 Mayıs Şehir stadının henüz açık tribünlerinin açık olmadığı dönemde Batman’ın profesyonel lig temsilcileriyle ‘Kardeş’ takımdı. Bir maç öncesinde iki dost takımın birbirlerine ‘başarı’ dilediği bir kare. Batman stadının etrafında o dönemler çok katlı apartmanlar yeni yeni yükseliyordu.

TARAFTAR DEPLASMAN DİNLEMEZDİ

Uzun yıllar 3. Ligde mücadele ettikten sonra bir üst lige çıkan Batman Petrol’ü, futbolseverler dışarıda yalnız bırakmıyordu. Komşu il Mardin’in sahasında, Batmanlı futbolseverler daha kalabalıktı. İşte Mardin’i deplasmanda 3-1’lik skorla deviren Kırmızı-beyazlı ekibin 1989-90 sezonundan bir karesi.

Editör: TE Bilişim