Reşat Yiğiz

SAHA ŞARTLARI AĞIRDI

Mazileri başarılarla dolu Batman’ın iki eski profesyonel temsilcisi Petrolspor ile Belediyespor’un maçları izlemeye değerdi. Türkiye Petrolleri’nin emektar sahası bir yağışlı havalarda, çamur deryası gibiydi. Sahada ayakta kalabilmek, top sürmek, her futbolcunun harcı değildi. Fiziği güçlü olan futbolcular ayakta kalırdı. 1989-90 futbol sezonunda TPAO stadındaki Petrol-Belediye maçı 0-0’lık skorla bitmişti. Seronomiye çıkan Belediyesporlu futbolculardan kaptan Şafii, kaleci Bedrettin, Yusuf Gönül, Mehmet Kaya ve Şanlıurfalı İsmet ile Petrol’lü Sait, Hayrettin Aktan, Mustafa Güç, Selman ve Metin Şimşek, objektiflerimize böyle poz vermişti.

İKİ BAŞKAN’IN CENTİLMENLİĞİ

Batman Petrolspor, 2. Lige ‘merhaba’ dediğinde sezon açılışını ‘kardeş takım’ Belediyespor’la yapmıştı. Dönemin başarılı TPAO Bölge Müdürü Talat Atalay ile Batman Belediye Başkanı merhum Salih Gök, kurban kesiminin ardından 16 Mayıs şehir stadında özel maç için taraftarların huzuruna çıkan futbolcuları kutladıktan sonra tokalaşmıştı. Batman’ın futbol takımlarının yöneticileri arasında geçmişte centilmenlik yıllar öncesinde Batman Çağdaş’ın objektiflerine böyle yansımıştı.

YILDIZLAR TOPRAK SAHADA YETİŞTİ

Batman Petrol ve Belediyespor’da yıldızlaşan Batmanlı eski futbolcular, TPAO ile EML’nin eski sahasında yetişti. Petrol’lü Ahmet Öner, Kenan Köylü, Belediyesporlu Kemal, Özcan Erdem ve Elazığlı Ahmet gibi Batman amatör ligine renk katan eski futbolcuların çoğu, bir dönemler toprak zemini olan TPAO stadında ter döküp profesyonel takımlara transfer olmuştu. 1980 Yılının başında Batmanlı eski futbolcular, TPAO stadında çektikleri hatıra fotoğraf.

BELEDİYE’NİN İKİ EMEKTARI!

Batman Petrolspor’un alt yapısında yetişen Gaziantepli Batman eski İcra Müdürü Arif Durak’ın oğlu Ömer ile Cengiz Akboğa, bir dönemler Belediyespor’un değişmez ‘on biri’ arasındaydı. Turuncu-Mavililer 3. Lige düştüğünde uzun bir süre maçlarını 19 Mayıs semt sahasında oynamıştı. Gaziantepli Ömer Petrolspor’dan ayrıldıktan sonra Belediyespor’da forma giyince, kaptan Cengiz’le objektiflerimize böyle poz vermişti.

 ALTYAPI PARMAKLA GÖSTERİLİYORDU
İskenderunlu Teknik Direktör merhum Uğur Yıldırım, uzun süre Teknik Direktörlüğünü sürdürdüğü Kırmızı-beyazlı ekipte yıldız futbolcuları keşfetmişti. Faris Ergün, Selman Gönül, Okan Atalay, Enver ve Petrol’de forma giyen diğer Batmanlı futbolcular da Teknik Direktör Uğur Yıldırım’ın altyapıya verdiği önemle 2 ve 3. Lig takımlarına transfer olmuşlardı. İşte 90’lı yılların başında TPAO stadında profesyonel ekibin formasını giyen futbolcular.

Editör: TE Bilişim