16 MAYIS’TA AÇIK TRİBÜNLER YOKTU
Adını, Batman’ın il oluş gününden olan şehir stadının eksiklikleri Türkiye Petrolleri ve Tüpraş’ın desteğiyle giderilmişti. Siirt’e bağlı olduğu dönemlerde tek tesisin yapılmadığı Batman’da TPAO stadına alternatif olarak yapılan 16 Mayıs şehir stadında maç izleyen futbolseverler daha çok kapalı tribünün olduğu bölüme giderdi. Açık tribünün olmadığı şehir stadının etrafında ise binalar, iki elin parmak sayısı kadardı. Şimdi ki Petrolspor yöneticilerinden Burhan Bağcı’nın Kırmızı-beyazlı ekibin formasını giydiği dönemde, statta açık tribünlerin olmadığı bir kare.

ESENTEPE’DEKİ HAVUZ
Batman Belediyesi’nin 50 yıl önce sosyal tesis amaçlı işlettiği Esentepe’deki havuz, yıllar önce yüzmek isteyen gençlerle dolup, taşıyordu. Dönemin yüzme hocalarının yönetiminde Belediye tesislerine giden Batmanlı gençler, yaz mevsiminde daha çok TP havuzu ile Belediye havuzuna giderdi. İşte bir süre önce yıktırılan o havuzdan bir kare.

BATMAN-YÜKSEKOVA DOSTLUĞU
3. Lig’de mücadele eden Batman’ın temsilcileri ile Yüksekovaspor arasında dostluk, yıllar öncesine dayanıyordu. Toprak sahanın buz tuttuğu dönemlerde bile Batman’ın profesyonel temsilcileri Yüksekova’dan isteği sonuçlarla dönüyordu. İşte 1990’lı yılların başında Petrolspor kafilesine eşlik eden Yazı İşleri Müdürümüz Arif Arslan’ın Yüksekova stadında çektirdiği hatıra karesi.

FUTBOLCULARIN HASANKEYF TUTKUSU
Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf, Süper Lig, 1 ve 2. Lig takımlarının bölgeye geldiklerinde adeta uğrak mekanıydı. Bölge takımlarıyla maç yapmaya geldiklerinde Batman’a konuk olan takımlarından biri de Trabzonspor’du. Bordo-mavili ekibin futbolcuları, Hasankeyf kalesinde hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmemişti. İşte o kafileden bir kare.

LİGDE TUTUNAMAMIŞTI
Batman Belediyespor, iki kez çıktığı 2. Lig’de birer yıl arayla küme düşen ekip oldu. Uzun yıllar Mardin-Kızıltepeli Seyithan’ın takım kaptanlığını yaptığı Turuncu-mavili ekibin kadrosunun çoğunluğunu yerli oyuncular oluşturuyordu. 16 Mayıs şehir stadında bir maç öncesinde Belediyespor’un 11’i objektifimize böyle yansımıştı. Bu takım, uzun yıllar 3. Lig’de mücadele ettikten sonra bölgesel amatör ligine düşmüştü.

Editör: TE Bilişim