Reşat Yiğiz

KAPALI TRİBÜNÜ OLMAYAN

STAD DA TATLI REKABET

Yıl 1987. Stad; Batman 16 Mayıs şehir. Zemini ise topraktı. Yağışlı bir günde kapalı tribünü olmayan stadın basın kulübesi ve şeref tribünün henüz yeni yapıldığı o yıllarda, profesyonel ligde ilk kez karşı karşıya gelen Petrolspor ile Belediyespor’u izlemek için yüzlerce taraftar, 16 Mayıs’ın tribünlerinde yerini almıştı. Kırmızı-beyazlı ekibin başında Adanalı merhum Teknik Direktör Mehmet Kargılar, Turuncu-Mavili ekibin başında ise Siirt YSE’nin eski çalıştırıcısı Doğan Ayyıldız vardı. Çamurlu sahada Turuncu-Mavili ekibi, Siirtli Sedat’ın attığı golle skorla deviren Petrol, ilk derbii maçtan galip ayrılan taraftı. İşte unutulmaz maç öncesi, iki takımın futbolcularının bir arada olduğu o tarihi kare; Halil Türe (Petrol), Yılmaz Yalpı (Belediye), Ahmet Öner (Petrol), Aslan Atalay (Belediye), Kenan Köylü (Petrol), Erol Demirhan (Belediye), Mehmet Sevim (Petrol), Yusuf Gönül (Belediye), Mustafa Güç (Petrol), Metin Şimşek (Belediye), Hayrettin Gülmez (Petrol), Ayaktakiler. Kaleci Zekeriya (Belediye), Elazığlı Erol (Belediye), Tarık Yurttaş (Petrol), Samsunlu Sabahattin (Belediye), Siirtli Sedat (Petrol), Halis (Belediye), Selman Gönül (Petrol), Elazığlı Masum (Belediye), Orhan Aslan (Petrol), Turgut (Belediye), kaleci Zeki Erken (Petrol).

SAHANIN EMEKTARIYDI

Uzun yıllar Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde çalıştıktan sonra emekli olan Abdulbaki Genli, 2.5 yıl önce emekli olmuştu. İki yıl önce İstanbul’da geçirdiği elim bir trafik kazası sonucu aramızdan ayrılan Genli, 16 Mayıs şehir stadının emekçilerindendi. Yıllarca çim zemininin bakımını yapan merhum Genli, 90’lı yılların başında ikinci kez çim zemini değiştirilen o tarihi stat da objektiflerimize verdiği kareden geride bu fotoğraf kaldı.

İLK EŞYA PİYANGOSU KARŞIYAKA’DANDI

3. Lige çıktığında kulübe gelir getirmek amacıyla ilk beyaz eşya piyangosu düzenleyen takım Karşıyakaspor’du. Kulüp Başkanlığını yapan işadamı Enver Özdemir kadar takım yöneticileri de her türlü fedakarlığı yapıyordu. İşte 1999 yılında ‘beyaz eşya piyangosu’ düzenleyen Sarı-yeşilli ekibin yöneticilerinden Orhan Gezer, Avukat merhum Süleyman Kaya, işadamı Metin Bağcı, Gercüş eski Belediye Başkanı Abdülkerim Kaya ve Telekom Başmüdürlüğü eski yöneticilerinden Zeynel Abidin, objektiflerimize böyle yansımıştı.

TPAO STADI EV SAHİPLİĞİ YAPTI

16 Mayıs şehir stadında müsabakaların oynanmasına elverişli olmadığı dönemlerde TPAO’nun emektar sahası, uzun yıllar resmi müsabakalara ev sahipliği yaptı. Tarihi stat da dönemin güçlü takımları deviren Kırmızı-beyazlı ekibin unutulmaz golcüsü ve kaptanı Halil Türe’li ekip, yerli futbolculardan oluşan takımla büyük başarılara imza atmıştı. Mehmet Gönülaçar ve Mustafa Güç’ün de forma giydiği Muşspor maçında kaptan Halil Türe, attığı iki golle gemisini kurtaran kaptan olmuştu. Batman Çağdaş’ın 90’lı yılların başında TPAO stadında dondurduğu o kare.

TURNUVALAR STADA RENK KATMIŞTI

Merhum Vali Aydın Arslan’ın, Kaymakamlık yaptığı dönemlerde Batman’ın ilk günlük gazetesi Çağdaş, kentte ilk resmi ‘futbol turnuvası’ düzenlemişti. Güneşspor ile Sanayi spor’un final  maçı oynadığı dönemin ilk resmi turnuvasında Batman Hava Meydan Komutanlığında görev yapan personelden oluşan ‘Hava Gücü’ spor, centilmenliğiyle stada renk katmıştı. İşte Batman 16 Mayıs şehir stadında turnuvaya katılan Hava Gücü’nün takım kaptanı ve arkadaşlarının maç başlama saatini beklediği an.

Editör: TE Bilişim