(Reşat Yiğiz)

STADIN ETRAFI BOŞTU

Batman Çağdaş’ın sararan arşivinden şehrin dününü hatırlatan tüm çıplaklığıyla ortaya koyan bir kare de 16 Mayıs şehir stadından. Stadyumun olduğu şimdi ki Şafak’ın adı; küme evlerdi. Fatih, Cudi, Çamlıtepe mahalleleri 32 yıl öncesinden yoktu. Batman Petrolspor’un 3. Lige katılmasının ardından maçlar, Siirt’ten Batman’a kaydırılmıştı. 1986-87 futbol sezonunda kaptanlığını Halil Türe’nin yaptığı 16 Mayıs’taki ilk resmi müsabakasına çıkan Kırmızı-beyazlıların o kadrosu; “Nevzat Fırat, Tarık Yurttaş, merhum Veysi Olgun, Mustafa Güç, Ahmet Öner, Hayrettin Aktan, Halil Türe (Ayaktakiler), kaleci Metin Sevim, Samet, Orhan, Sedat ve kaleci Zeki (Oturanlar).”

ŞİMŞEK, GÜREŞÇİLER YETİŞTİRDİ

Akdeniz tuş kralı Mehmet Emin Şimşek, Batman Petrolspor Güreş takımında yıldız güreşçileri mindere çıkarmıştı. 1997 Yılına kadar Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü’nde antrenörlük yapan Şimşek, Batmanlı güreşçilerden Yılmaz Sonku ve Necati Demirhan gibi yıldız güreşçilerin Kırmızı-beyazlı ekibe madalya getirmesini sağladı. 90’lı yılların başında Petrolspor güreş takımının TPAO Kapalıspor salonunda rakipleriyle seronomiye çıktıkları kare.

PETROL’LÜ FUTBOLCULARA MORAL

1996-97 Futbol sezonunda eski Diyarbakırspor’u evinde konuk eden Batman Petrol’lü futbolcular, maç sonrası yaşanan gerginlikte darp edilmişlerdi. Eski Emniyet Müdürü Emin Körpe ve TPAO eski Bölge Müdürü Talat Atalay ile birlikte Kırmızı-beyazlı kulübün binasını ziyaret eden Batman eski Valisi Necati Develioğu, dönemin başarılı futbolcularından Sakaryalı Okan Babahasan ve İzmirli kaleci Yüksel’e çiçek verirken, objektiflerimize böyle yansımıştı.

GÜLER’İN PETROL’Ü

Batman Petrolspor’da bir dönemler teknik direktörlük yapan Malatyalı antrenör Zafer Güler, yerli futbolculardan ağırlıklı bir kadroyla mücadele ediyordu. İmkanların kısıtlı olduğu dönemde Kırmızı-Beyazlı ekipte 3 dönem görev yapan antrenör Güler’in döneminde golcü Halil Türe, kaleci Bedrettin, Nezir ve Ayhan Demirhan, takımın değişmez futbolcuları arasındaydı. İşte 25 yıl öncesinin Petrol’ünden bir kare.

DEPLASMAN TAKIMI

Batman Petrolspor kafilesini bir dönemler deplasmanlara otobüsüyle çıkaran merhum Mahfuz Kubba, tecrübeli kaptandı. Futbolculara verdiği moralle bilinen merhum Kubba’nın bir deplasmanda eski futbolculardan Mustafa Güç ve Ayhan Demirhan, objektiflerimize böyle yansımıştı.

Editör: TE Bilişim