Reşat Yiğiz

YAVUZ’UN HASANKEYF HATIRASI

Batman Petrolspor’a gelmiş geçmiş başarılı teknik direktörlerden biri de Kamuran Yavuz’du. 1997-98 futbol sezonunda Kırmızı-beyazlı ekibi, Süper Lig’in kapısına kadar götüren Yavuz, bazı nedenlerden ötürü görevinden ayrılmıştı. Batman’a veda etmeden önce çok sevdiği tarihi ilçe Hasankeyf’in tarihi kalesinde eski Petrolsporlu Cahit Sönmez’in oğlu Ömer’le hatıra fotoğrafı çeken Yavuz’dan geride bu kare kaldı.

EML SAHASI BÖYLEYDİ

Yıllar önce Batman Endüstri Meslek Lisesi olarak bilinen ‘Batman Mesleki ve Teknik Lisesi’nin ihata duvarı ve toprak zeminli sahada yıldız futbolcular yetişti. Dönemin milli takımında forma giyen Orhan Kapucu, Diyarbakırsporlu Çetin İnsel, Tarık Yurttaş, Hacı Güldalı, Ahmet Öner ve İlhan Erken vb. gibi başarılı futbolcuların yetiştiği bu sahanın dili olsa da geçmişte kentteki mahalli lig müsabakaları anlatsa… Yıl 1983. Eski EML’de okuyan tesviye bölümü takımı, elektrik bölümü sınıfıyla oynadığı müsabakadan 2-1’lik skorla sahadan ayrılınca çektikleri kare. O dönemler Batman’ın EML çevresinde tek bir yapı bile bulunmuyordu.

BATMAN GENÇLİĞİNİN ESKİ SPORCULARI

Bir dönemler Batman’ın amatör liginde dört takım mücadele ediyordu. Batman Petrol, Yeşiltepespor, Batman Gençlik ve Beşirispor, o dönemler 50 bin nüfuslu Batman’ın amatör ekipleriydi. Batman Amatör Ligi’ndeki takımlar da müsabakalarını TP’nin emektar sahasında oynuyordu. İşte Batman gençliğinin eski sporcularından Aziz Kıdır ile Ahmet Aziz’in Yeşiltepe maçı öncesi çektikleri o tarihi sahadan bir kare.

Editör: TE Bilişim