Reşat Yiğiz

Batman’ın eski profesyonel takımları başarıyla adından söz ettirmişti. 1994’te Belediye Başkanı seçilen merhum Salih Gök, takımın başına Batmanlı çalıştırıcı Orhan Kapucu’yu getirmişti. Batman’da iki profesyonel takım çalıştıran Muammer Aygül, iz bırakan antrenördü. Bayram kutlamaları 16 Mayıs Şehir Stadı’nda yapılırdı.

BELEDİYE 2. LİG’DE TUTUNAMAMIŞTI

Batman Belediyespor iki kez çıktığı bir üst lig olan 2. Ligde asansör takım unvanını almıştı. 1994’te Belediye Başkanı seçilen merhum Salih Gök, kurduğu yönetimle 2. Lig’de tutunacak bir takım hesabını yapıyordu. Belediyespor Teknik Direktörlüğüne Orhan Kapucu’nun getirildiği dönem Turuncu-Mavili ekibin en zengin kadrosuydu. İşte 1994-95 futbol sezonun açılışında Başkan merhum Gök ve eski futbolcuların bir arada olduğu 16 Mayıs şehir stadında kare.

BATMAN’IN 2 TAKIMINI ÇALIŞTIRDI

Ankaralı Muammer Güler, Batman’ın eski iki profesyonel takımını çalıştıran antrenör unvanını almıştı. Uzun yıllar Petrolspor’da görev yapan Aygül, 1999-2000 futbol sezonunda Batman Belediyespor Teknik Direktörü olarak da görev yaptı. Batman Petrolspor’un antrenörlüğünü yaptığı dönemde 16 Mayıs Şehir Stadı’nın yedek kulübesinde eski genel kaptan Kaplan Kaplan ve eski futbolculardan Mustafa Güç ile Sıddık Özdemir’le bir arada olduğu fotoğraf.

BAYRAMLAR ŞEHİR STADI’NDAYDI

18 Yıl öncesine kadar resmi bayram kutlamaları 16 Mayıs Şehir Stadı’nda yapılırdı. Stadın kapalı ve açık tribünleri dolup taşardı. 2000-2002 Yılları arasında Batman Valiliğini yapan İsa Parlak ile dönemin Jandarma Bölge Komutanı ve Belediye Başkanı, stat da halkın bayramını kutlandığında o an objektiflerimize böyle yansımıştı.

Editör: TE Bilişim