Reşat Yiğiz

Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf, bir dönemler Batman’a konuk olan Süper Lig’deki takımların da gezi güzergahıydı. Trabzonspor kafilesi ilk kez konuk olduğu Hasankeyf’e hayran kalmıştı. TP’nin yüzme yaz kursuna yüzlerce öğrenci katılırdı. İşte spordan da kentin dününe ait farklı kareler.

HAMİ’NİN ANTİK KENT SEVGİSİ

Komşu il Siirt’in Süper Lig’de olduğu dönemde Batman’a konuk olan takımlar, tarihi ilçe Hasankeyf’i görmeden ayrılmıyordu. Trabzonspor’un unutulmaz kaptanı Hami Mandıralı ve kaleci Metin, Turuncu-mavili ekibin kafilesi ile birlikte çıktıkları Hasankeyf kalesinde objektiflerimize poz verirken antik kente olan sevgilerini de bir cümle ile özetliyordu; ‘’Her tarafı tarih kokan Hasankeyf’i böyle beklemiyorduk.’’ Hami ve kaleci Metin’in yıllar öncesinde gördükleri Hasankeyf, şimdilerde çok değişti.

TP’DE YÜZME KURSLARI VARDI

Yaz mevsiminde okulların tatile girmesiyle birlikte yüzlerce öğrenci TP’nin yaz aylarındaki yüzme kursuna katılmak için spor şefliğine akın ederdi. Dönemin spor şefi Şehmus Üney’in görevlendirdiği Petrol’ün eski antrenörlerinden Kadir Gayretli ve eski yöneticilerden Fahri As, öğrencilerle birlikte yüzme havuzu önünde objektiflerimize böyle yansımıştı. TP’de şimdilerde o yüzme kursları da tarih oldu.

BATMAN’DA YILDIZ FUTBOLCULAR VARDI

Batman Petrolspor’un 2. Lig’de olduğu dönemlerde Türkiye’deki  bir çok profesyonel takımın gözde futbolcuları, Kırmızı-beyazlı formayı giydi. Bir süre Siirt JETPA’nın formasını giyen Tekin de 2 sezon Batman Petrolspor’un formasını terletti. Orta sahanın gizli kahramanlarından Tekin, Batman’ın 16 Mayıs Şehir Stadı’nda bir maç öncesinde seronomide bulunurken objektiflerimize böyle yansımıştı.

Editör: TE Bilişim