Reşat Yiğiz

16 Mayıs Şehir Stadı bu sezon resmi müsabakalara kapatılacak. ‘Millet Bahçe’sine dönüştürülecek eski stadyum sayısız müsabakalara ev sahipliği yaptı. Batman takımları arasında en çok Petrolspor’un müsabakalarını oynadığı bu stadyum son günlerini yaşıyor. Batman Valiliğin daha önce yürüyüş ve etkinliklerinde Turgut Özal Bulvarı dolup taşardı. Sağlıklı yaşam yürüyüşleri ise bir başka olurdu.

STAT, MİLLET BAHÇESİ OLMA YOLUNDA

Şafak ile Bahçelievler mahallesi arasındaki 16 Mayıs Şehir Stadı son günlerini yaşıyor. PTT 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig, Bölgesel Amatör Lig ve bir dönemler Batman’ın amatör takımlarının da müsabakalarını oynadığı emektar stadyum, son günlerini yaşıyor. 1986 yılında resmi müsabakaların oynanmaya başlandığı stadyumda Fenerbahçe de bu stada özel maç için konuk olmuştu. Yine bu statta; Süper Lig takımlarından Göztepe’yi geçen yıl Türkiye Kupası maçında rakip olduğu Petrolspor, farklı bir skorla Ege temsilcisinin elini boş göndermişti. Batman’ın futbol takımları arasında 16 Mayıs Şehir Stadı’nda en fazla maç oynayan ekip Batman Petrolspor oldu.

YÜRÜYÜŞLER, BULVARI DOLDURURDU

Yıl 1997. Burası Turgut Özal Bulvarı. Batman Valiliği ile Gençlik spor Müdürlüğü’nün düzenlediği halk yürüyüşüne 10 binler katılmıştı. Dönemin Valisi Temel Koçaklar ile il yöneticilerinin başını çektiği kortej basın kavşağına ulaşırken, yürüyüşün sonu ise Dört yol kavşağındaydı. İşte 21 yıl öncesinin o tarihi yürüyüşten unutulmayan kare.

DENİZLİ, PETROL DAYANIŞMASI

Milli Takımlar eski Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Batman’ın 59 yıllık kulübü Petrolspor’a sempati duyuyordu. Kırmızı-beyazlı ekibin Van DSİ deplasmanında o dönemler Kocaeli’yi çalıştıran Denizli, Petrol’ün yöneticilerinden Vahap Akbaş, Mustafa Kart, Fadıl Kayra ve diğer yöneticilerle bir araya gelmişlerdi. Gönlünde her zaman Batman Petrolspor kulübü yatan Mustafa Denizli, ‘’Eğer bir gün Batman 1. Lig’e çıkarsa neden çalıştırmayayım’’ diye açıklama yapmıştı. İşte, Denizli ve Batmanlı yöneticilerin o sıcak sohbetinden bir fotoğraf.

BU DA PETROL ÇOŞKUSU

Batman’ın sempatik simalarından merhum Eşref Acet ile Kudbettin Barlak’ın da aralarında bulunduğu o dönemin gençleri, Batman Petrolspor’un şampiyon olduğu dönemde halay çekerken objektiflerimize böyle yansımıştı. Batman Petrol’ün taraftarları her maç sonrası alınan galibiyetler sonrası Kırmızı-beyazlı ekibe destek vermek amacıyla davul-zurnalı karşılamalar yapardı. İşte eski futbolseverlerden bir kare.

Editör: TE Bilişim