Reşat Yiğiz

*59 Yıllık kulüp Batman Petrolspor, bir dönemler Batmanlı gençlerin rüyalarını süslüyordu. Altyapıda yetişen futbolcular, profesyonellikte de yine Petrolspor’un formasını terletiyorlardı. İşte Petrol’ün altyapısında yetişen bazı futbolcuların sporda düne dair öyküleri.

PETROL’DE FORMA GİYMEYİ BAŞARDILAR

1989-90 futbol sezonunda Batman Petrolspor yerli futbolcularla mücadele veriyordu. Batmanlı futbolculardan kaleci Bedrettin Sütçü ve forvet Sıdık Özdemir, Mardinspor deplasmanında kırmızı-beyazlı formayı terletmişlerdi. İşte Mardin’in eski toprak zeminli sahasından bir kare. Kaleci Bedrettin ve Sıddık, maç öncesi objektiflerimize böyle poz vermişti.

İKİ TAKIMIN KALESİNİ DE KORUDU

Batman Petrolspor’un altyapısında yetişen kaleci Bedrettin, Belediyespor’da da file bekçiliği yaptı. Sempatikliğiyle futbolseverlerin gönlünü kazanan Bedrettin Sütçü, ‘paşa’ lakabıyla tanınıyordu. Uzun yıllar kalecilik yapan Bedrettin, Petrolspor’dan transfer olduğu Belediyespor’da bir dönemler kaptanlık yaptı. İşte Bedrettin’in, 19 Mayıs semt sahasında Belediyespor forması altında bir maça çıkarken çektiği kare.

O RENKLİ TURNUVALAR YOK ARTIK

Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü’nün o eski renkli futbol turnuvaları da tarih oldu. Yüzlerce personeli olduğu dönemlerde Türkiye Petrolleri, Batman’ın lokomotif görevini üstlenmişti. Her alanda olduğu gibi sportif aktivitelerle bilinen TP’de üniteler arası turnuva, bayram havasında geçerdi. Petrolspor’un eski futbolcularının da forma giydiği ‘üniteler arası futbol turnuvası’ davul-zurna  ve kemençe eşliğinde geçerdi. İşte renkli turnuvada şampiyonluklara abone olan Üretim Müdürlüğü’nün şampiyon ekibi.

POLAT’LA BİN ANI

Yıl 1997. Galatasaray eski Başbakanlarından Adnan Polat, Ege Seramik Şubesinin açılışı Batman’a konuk olmuştu. Futbolseverlerin büyük ilgi gösterdikleri Polat, Petrolspor eski Kulüp Başkanı Erdal Ahıska’nın şeref konuğuydu. İki kulüp arasındaki dayanışmanın adımı 21 yıl önce Batman’da atılmıştı. Spor yazarı Barlak, petrol sahalarını dolaşan Polat’a eşlik etmişti.

Editör: TE Bilişim