Reşat Yiğiz

Batman’ın 59 yıllık ‘futbol okulu’ olarak bilinen Petrolspor’dan kimler geldi, kimler geçti. 1990’lı yılların başında kadrosunu daha çok Batmanlı futbolculardan oluşturan Kırmızı-Beyazlıların, profesyonel ligde ilk Teknik Direktörü merhum Uğur Yıldırım, yıldız futbolcular keşfetti.

Batman ile eski il’i Siirt’teki futbol takımları arasında maçlar kıran kırana geçerdi… Trabzonspor, komşu il’e konuk olduğunda dönemin futbolcuları tarihi ilçe Hasankeyf’e hayran kalmıştı…

PETROL’ÜN 90’LI YILLARIN KADROSU
Batman Petrolspor, 3. Ligin ilk yıllarında daha çok altyapıda yetişen futbolcularla mücadele ederdi. Profesyonel ligde ilk Teknik Direktörü Uğur Yıldırım’la bir dönem başarılı olan Kırmızı-beyazlı ekibin 1990-91 futbol sezonundaki on biri şöyleydi; “Kaleci Bedrettin, Hayrettin Aktan, Metin Şimşek, Okan Atalay, Sıddık Özdemir, Sait Baymaz (ayaktakiler). Salih, Samet, Faris, Selman ve Yahya (oturanlar).”

ŞEHİR STADINDA BİR HATIRA
Yıllarca Batman Petrolspor ile Batman futboluna emek veren eski futbolculardan bir kare daha. Yıl 1989-90... Stad; Batman 16 Mayıs şehir… Tarihi stadın etrafında tek-tük yapı var. Uzun yıllar Petrolspor’un malzemeciliğini yapan TP emeklisi Veysi, eski futbolculardan Sıddık, eski futbolcu-antrenör merhum Şakir Baymaz, Hüseyin, Selman ve Hayrettin, 16 Mayıs şehir stadı duvarının kale yüksekliğindeyken, o stat ortasında çektikleri hatıra kare.

BATMAN-SİİRT MAÇLARI DERBİYDİ
Komşu iki il’in futbol takımlarının arasındaki ezeli rekabet bir başkaydı. 2'inci ligde komşu Siirt Jet-pa ile karşı karşıya gelen Batman Petrol’ü, Batmanlı futbolseverler de yalnız bırakmazdı. 16 Mayıs şehir stadı, tıklım tıklım olurdu. Bir dönemler 2. ligde fırtına gibi esen Kırmızı-beyazlılara destek veren taraftarlar, kapalı tribün kadar açık tribünleri de doldururdu. İşte 2. Ligde Siirt’i evinde deviren Batman Petrol’ün 16 Mayıs şehir stadında Siirt maçında taraftarların tıklım tıklım olduğu açık tribünlerden fotoğraf.

TRABZON’UN HASANKEYF SEVGİSİ
Yıllar önce süper ligde mücadele eden komşu Siirt’e konuk olan Trabzonspor’un eski futbolcuları, Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf’e hayran kalmıştı. Trabzon’un eski kaptanı Hami, kaleci Metin ve yabancı futbolcuların da aralarında bulunduğu Trabzonspor kafilesi, antik kentin dört bir yanını dolaşıp hatıra fotoğrafı çekmişti.

Editör: TE Bilişim