Reşat Yiğiz
SAHADA RAKİP, DIŞARIDA DOSTTULAR
TPAO Bölge Müdürü olarak görev yaptığı dönemde Petrolspor’a altın yılları yaşatan Talat Atalay ve bir dönemler Belediyespor’un başkanlığını yapan merhum Salih Gök, yeşil sahada takımlarının 12. Adamı gibiydiler. İki kardeş takımın kıran kırana maçlarının aksine dışarıda kulüp başkanları ve futbolcular arasında su sızmazdı. İşte Batman’da bir açılışta 2 kulüp başkanı kurdeleyi keserken objektiflerimize böyle yansımışlardı.

SÜPER LİG’DEKİ GENÇLERBİRLİĞİ’Nİ YENEN 11!
Teknik Direktör Levent Arıkdoğan’ın döneminde Batman Petrolspor 2. Lig play-off müsabakalarında büyük başarı elde etmişti. Ankara Kızılcahamam’da lige hazırlanan kırmızı-beyazlılar, 1998-99 futbol sezonunda Süper Lig’de mücadele eden Gençlerbirliği’ni Tolga’nın golüyle Ankara’da devirmeyi başarmıştı. İşte o başarılı 11: Ayaktakiler: Merhum Fırat, Enver, Ercan, Servet, Veysel ve kaleci Mehmet. Oturanlar: Tolga, Reşit, Tekin, Faruk ve Arif.

1984’TE BATMAN GENÇLERBİRLİĞİ
Burhan Kızılbulut’un 1984 yılında Batman Amatör Lig’e çıkardığı Gençlerbirliği’nin antrenörlüğünü Kadir Gayretli yapmıştı. 12 Ağustos 1984 tarihinde TPAO sahasında sezon açılışını yapan Gençlerbirliği’nin o döenmdeki kadrosu: Ayaktakiler: Ata, Abidin, Kudret, Hayrettin, Hikmet, Yusuf, Mahmut, Cengiz, Yüksel, Recep, Büyük Cengiz, Hacı, Reşat ve Cevat. Oturanlar: Ahmet, Nihat, büyük Ahmet, Şeref, Mehmet Boğa, Veysi Lazgin, Mehdi, Cengiz, Feyzullah ve Erol.

EML’DE YILDIZ FUTBOLCULAR YETİŞTİ
Batman Endüstri Meslek Lisesi futbolcu yetiştiren eğitim yuvasıydı. 1980’lere kadar önemli futbolcuların yetiştiği EML’de forma giyen futbolcular arasında eski Petrolsporlu Ahmet Öcal, Sedat, Ahmet Öner ve Çetin İnsel de yer almıştı. İşte henüz ihata duvarının etrafında olmadığı EML’nin futbol sahasından 18 Nisan 1980 tarihinde kalan bir fotoğraf.

Editör: TE Bilişim