Reşat Yiğiz

Birkaç ay sonra ‘’Millet Bahçesi’’ne dönüştürülecek olan 16 Mayıs Şehir Stadı unutulmaz maçlara sahne oldu. Batman Petrol ve Batman Belediye maçlarının büyük bölümü bu statta oynadı. Batman’ın amatör takımlarının maçlarını ise yüzlerce futbolseverler izliyordu. İşte spordan da unutulmayan kareler.

16 MAYIS’TA REKOR PETROLSPOR’DA

35 Yıldır Batman futbolunun kalbinin atıldığı adres kuşkusuz 16 Mayıs Şehir Stadıydı. Yakında bu ‘yeşil alan’ yine yeşil alan kalacak ama artık bu alan resmi müsabakalara ev sahipliği yapmayacak. Batman’da profesyonel takımlar arasında 16 Mayıs Şehir Stadı’nda en fazla maç oynayan takımın adı Batman Petrolspor. İşte 1994-95 sezonunda Van DSİ’yi ağırlayan Batman Petrolspor’un, 16 Mayıs Şehir Stadı’ndaki maç öncesi fotoğrafı. Bu karede uzun yıllar Gençlik Spor Müdürlüğü’nde görev yapan Bışar Özmen emekliye ayrılırken, o maçta saha komiserliğini yapan Veysi Deniz ise daha sonra geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

TOSUN KURTARICIYDI

Bu sezon Batman Petrolspor’un Teknik Direktörü Mehmet Ak’ın yardımcılığını üstlenen Emin Tosun, bir dönemler Kırmızı-beyazlı ekibin kurtarıcısıydı. Batman Petrol’ün 2. Lig’de play-off mücadelesi verdiği dönemde Ankara Demirspor’u 16 Mayıs Şehir Stadı’nda konuk eden Kırmızı-beyazlılar Emin Tosun’un golüyle sahadan galip ayrılmayı başarmıştı. İşte 16 Mayıs Şehir Stadı’nda Tosun’un, mücadelesinden bir fotoğraf.

KARŞIYAKA SES GETİREN EKİPTİ

Kulüp başkanlığı Enver Özdemir’in görev yaptığı dönemde Bölgesel Lig’de ‘şampiyon’ olan Karşıyaka, 3. Lig’de de 2 sezon oynamıştı. Kulüp Başkan yardımcılığını Orhan Gezer’in yaptığı ve kısa bir dönemde Emrullah Çalar’ın antrenörlüğünü üstlendiği Karşıyaka, Aydınkonak semt sahasına konuk olan takımların çoğunu devirmeyi başarmıştı. İşte Karşıyaka’nın Aydınkonak sahasındaki bir maç öncesinde objektiflerimize yansıyan o an.

TELEKOM’UN GENÇLERİ

Batman Telekomspor uzun yıllar Batman 1. Amatör Küme’deki B grubunda mücadele etti. O dönemler kısıtlı imkanlarla amatör kümede mücadele eden Telekomspor’un genç futbolcuların, toprak zeminli Aydınkonak’ta kıran kırana maçları görülmeye değerdi. İşte gençlerden ağırlıklı kadrodan oluşan Telekomspor’un 1997-98 sezonun on biri.

Editör: TE Bilişim