Reşat Yiğiz

*59 Yıllık kulüp Petrolspor tarihinde ilk kez Süper Lig’e 1999-2000 sezonunda yaklaşmıştı. Antalya’daki 1. Lig terfi maçlarında Petrol, yarı final maçında Süper Lig biletini kaçırmıştı. Eski futbolcu Tanju Çolak, Petrol’ün başarılı futbolcularına kancayı atmıştı. Batman Petrol’de iz bırakan Altaylı Ahmet Acar attığı goller ve asistleriyle futbol severlerin gönlünde taht kurmuştu. İşte spordan da unutulmayan kareler.

ÇOLAK, EMİN VE KORAY’A KANCA ATMIŞTI

Marmaris’i eledikten sonra yarı final maçında Göztepe ile eşleşen Batman Petrolspor’un başarılı futbolcularından Koray Avcı ile Emin Tosun’a Süper Lig kulüplerinden teklif gelmişti. Eski futbolcu Tanju Çolak, Petrol’ün 2 futbolcusunu transfer etmek için çaba harcamıştı. İşte Antalya’daki bir maç sonrasında Çolak, Koray ve Emin’le görüşürken o an objektiflerimize böyle yansımıştı.

PETROL’ÜN ACAR FUTBOLCUSU

Altayspor’dan 1998-1999 futbol sezonunda Petrolspor’a transfer olan Ahmet Acar, en iyi transferdi. Batman Petrolspor’un orta sahadaki beyni olan Ahmet Acar, asistliğin yanı sıra attığı gollerle futbolseverleri ayağa kaldırıyordu. İşte bir maç öncesinde 16 Mayıs Şehir Stadı’nda Acar, objektiflerimize böyle poz vermişti.

PETROL’DE MALATYALI GÜLER

Batman Petrolspor’un eski teknik direktörlerinden Malatyalı Zafer Güler, 3 sezon üst üste çalıştırdığı Kırmızı-beyazlı ekibi küme düşmenin eşiğine getirmişti. Belirli aralıklarla Batman Petrol’ü çalıştıran Güler, defans ağırlıklı futboluyla daha çok beraberlik alan bir teknik direktördü. 1993-1994 futbol sezonunda Kırmızı-beyazlıların üst üste aldığı yenilgilerin ardından Güler, görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı.

TATVAN HATIRASI

Batman Petrolspor TPAO bünyesinde olduğu dönemlerde yerli futbolculardan ağırlıklı bir kadroyla mücadele ederdi. Kamp dönemini Batman’a yakın il konumundaki Bitlis’in Tatvan ilçesinde geçiren Kırmızı-beyazlıların 1991-92 futbol sezonundaki futbolcuların piknikteki bir karesi. Teknik Direktör Yardımcısı Cahit Sönmez, kaleci Bedrettin, Samet, Nezir, Mustafa ve Selman bir arada.

Editör: TE Bilişim