Reşat Yiğiz

*Batman ile komşu il Siirt arasında futbolda tatlı rekabeti olurdu. Batman Petrol, Siirt deplasmanında maçlarda yalnız değildi. Batman’ın amatör takımlarından Demirspor 3. Lig heyecanı yaşadı, TürkTelekomspor ise 3. Lig kapısından dönmüştü. İşte sporun dününe dair kareleri…

PETROL’ÜN GÜÇLÜ KADROSU

Başarılı Teknik Direktör Kamuran Yavuz’un başındaki Batman Petrolspor, bir dönemler grubundaki güçlü takımlara kök söktürüyordu. Malatya, Diyarbakır ve Elazığ’ın grubunda olduğu Petrol, güçlü bir ekip oluşturmuştu. Komşu il Siirt’in tecrübeli 2. Lig temsilcisi Siirt Jet-pa bile sahasında Petrol’e boyun eğmişti. Siirt Atatürk Stadı’nda rakibini 2-1’lik skorla deviren Petrol’ün 1997-98 kadrosundan bazı futbolcular: “Ahmet, Faris, Servet, Mehmet Kaplan, Devran, Reşit, Okan ve Veysel.”

TELEKOM 3. LİG KAPISINDAN DÖNDÜ

Batman’ın amatör takımlarından Telekomspor 3. Lig’e yaklaşmıştı ama sonunu getiremedi. Eski sporculardan kaleci Mahmut, Emin Sancar, Şehmus, Kenan, Kasım ve Latif gibi emektar futbolcuların da forma giydiği Telekomspor, bölgesel amatör ligde aldığı başarılı sonuçları Mersin’deki 3. Lig terfi maçlarında sürdürememişti. Centilmenliğiyle bilinen Telekom’un fedakâr yöneticilerinden Midyatlı Cemil usta, başarılı bir idareceydi. İşte 16 Mayıs Şehir Stadı’nda şampiyonluk sevincini yaşayan Telekom’un eski on biri. Şimdi bu takım amatör ligde bile yok.

PETROL’ÜN BAŞARILI KADROSU

Batman Petrolspor, başarılı teknik direktörler İsmail Tekin, Kamuran Yavuz ve Levent Arıkdoğan’la başarıdan başarıya koşmuştu. Kadrosunda genç ve tecrübeli futbolcularıyla birçok kulübü kıskandıran Kırmızı-beyazlıların en başarılı dönemi 1997-2000 yılları arasıydı. İşte BOTAŞ sahasında bir maç öncesinde idman yapan Kırmızı-beyazlı ekibin bazı eski futbolcuları: “Faruk, Rıdvan, Devran, Ahmet, Faris, Kerim, Okan ve Reşit.”

YOKLUKTAN 3. LİG’E

Sporsever Kulüp Başkanı, işadamı Şehmus Demir, Batman Demirspor’u maddi sorunlara rağmen 3. Lig’e çıkarmayı başarmıştı. Batman Petrolspor’un eski futbolcularından Sabahattin ve Mesut gibi tecrübeli isimlerin de aralarında bulunduğu Demirspor’un genç futbolcuları, 3. Lig terfi maçlarında Tunceli ve Mardin-Kızıltepe gibi takımları devirerek 3. Lig’e ‘merhaba’ demişti. İşte Demirspor’un başarılı on birinden bir kare.

Editör: TE Bilişim