PETROL’DE 11 YERLİ FUTBOLCU
1992-93 futbol sezonu... Yer: 16 Mayıs Şehir Stadı. Tribünlerin üzerinin yeni yeni kapandığı sezonda Petrolspor’un takım kaptanlığını Sait Baymaz üstlenmişti. Tamamı yerli futbolcu olan kırmızı-beyazlı ekibin 11’i şöyleydi: Ayaktakiler: Sait, Abdülkerim, Mehmet Sevim, Metin Şimşek, Kaleci Cem ve Okan Atalay. Oturanlar: Burhan, Hayrettin Aktan, Salih, Selman ve Yahya.

BİR ZAMANLAR 4 TAKIMIMIZ VARDI
200 Bin nüfuslu Batman döneminde profesyonel futbol takımı sayısı 4’tü. 59 Yıllık Petrolspor’un yanı sıra Batman Belediyespor, Batman Karşıyaka ve Batman Demirspor da 16 Mayıs Şehir Stadı’nda kıran kırana geçen maçlar çıkarırlardı. 2. Lig gören Batman Petrolspor ayakta kalırken, turuncu-mavili ekip Belediyespor 2005’te hedef küçülterek küme düştü. Karşıyakaspor da 3. Lig’de dayanamadı. Demirspor ise ilgisizlikten küme düşen takımlar arasında yer aldı. Bir dönemler 4 takıma da destek veren dişçi Eşref Bulut, Cumhuriyet meydanındaki Demir İş Hanı’nın üstüne astığı pankartlar objektiflerimize böyle yansımıştı.

PETROL’ÜN EMEKTARLARI
Batman Petrolspor’u amatörden 3. Lig’e çıkaran kırmızı-beyazlıların emektar futbolcularından bazıları aramızda yok. Batman Petrol, 3. Lig’e çıktığı 1986-87 futbol sezonunda Elazığspor ile deplasmanda oynadığı maçta rakibiyle golsüz berabere kalmıştı. İşte Elazığ Stadı’nda oynanan müsabaka öncesi kaleci Zeki’nin soyunma odasındayken geride kalan 10 futbolcunun çektirdiği hatıra fotoğrafı. (Ayaktakiler: Nevzat, Ahmet, Ayhan, merhum Veysi ve Halil. Oturanlar: Metin, Tarık, Fadıl, Hasan ve Mustafa)

KAPALI’DA HALK OYUNLARI YARIŞMALARI
40 Yıllık Batman Kapalı Spor Salonu sadece spora değil Halk Eğitim Merkezi’nin de düzenlediği folklor yarışmalarına da ev sahipliği yapardı. Bölgeler arası folklor yarışması Batman’da olunca kapalı salon adeta dolup taşardı. Yıl 2000... Dönemin Batman Valisi İsa Parlak ile Milli Eğitim Müdür Fazıl Kardaş’ın vatandaşlarla birlikte izledikleri halk oyunları yarışmasından geride kalan bir fotoğraf.

Editör: TE Bilişim