Reşat Yiğiz

İKİ KARDEŞ TAKIMIN KIRAN KIRANA MAÇI

Batman Belediyespor ile Petrolspor,  yıllar önce 3. Lig’de aynı grupta mücadele ederdi. Turuncu-mavilin ekibin kadrosu tecrübeli futbolculardan oluşurdu. 1993-94 futbol sezonunda ikinci kez 2. Lig şampiyonluğunu elde eden Batman Belediyespor’un tecrübeli golcüsü Senai Kara ve Petrol’lü Okan Atalay, sakatlık geçiren Kırmızı-beyazlı bir futbolcunun tedavisinin yapılmasını beklerken, açık tribünde yüzlerce kişi o zevkli ve çekişmeli maçı ayakta izlemişti. Müsabaka Belediyespor’un 2-1’lik galibiyeti ile son bulmuştu.

ANKARA CEBECİ’DE PETROL

Batman Petrolspor 1996-97 futbol sezonunda 2. Lig’e ‘merhaba’ dediğinde başkentte yalnız değildi. Petrol’ün başkentteki maçlarını TPAO Genel Müdürlüğü’ndeki bazı yöneticiler ile Ankara’daki  Batmanlı gurbetçiler Cebeci Stadı’ndaki maçları kaçırmazdı. Ankara PTT karşısında son dakikada Recep’le bulduğu golle altın puanla Batman’a dönen Petrol, ilk yılında 2. Lig’de tutunmayı başarmıştı. Aralarında Batman eski Milletvekili Musa Okçu, Batman Petrol’ün eski kalecisi Zeki Erken, yönetici Feridun Yeni ve bazı futbolsever, açık tribünlerde maçı böyle izlemişti.

BELEDİYESPOR’A TARAFTAR DESTEĞİ BÜYÜKTÜ

24 Yıllık profesyonel ekip olan Batman Belediyespor, bir dönemler 16 Mayıs Şehir Stadı’nda arkasına aldığı büyük taraftar desteğiyle güçlü rakiplerini deviriyordu. Her maçı final havasında geçen Turuncu-mavili ekibin güçlü kadrosundaki futbolculardan Seyithan, İsmet, Şafi ve merhum Polat, bir maçta objektiflerimize böyle yansırken açık tribündeki yüzlerce taraftar zevkli ve çekişmeli maçta desteğini esirgememişti.

2. LİG KUPASI KAPTANA

Batman Belediyespor 2. Lig’e yükseldiği ilk sezonda kupayı TFF Malatya Bölge temsilcisi törenle vermişti. 16 Mayıs Şehir Stadı’ndaki sezon açılışında Malatya TFF Bölge temsilcisi, dönemin kulüp Başkanı ve Belediye Başkanı Ataullah Hamidi’yi kutladıktan sonra Turuncu-mavili ekibin takım kaptanı Yusuf’u da kutladığı an objektiflerimize böyle yansımıştı.

Editör: TE Bilişim