Reşat Yiğiz

MİLLİ GÜREŞÇİNİN ADI OKULDA!

Akdeniz Olimpiyat Şampiyonasında tuş kralı olan Mehmet Emin Şimşek’in adı bir eğitim yuvasına verildiğinde Batman’a, eski Milli Savunma Bakanı ile üst düzey konuklar davet edilmişti. Yıl 1999. Belde mahallesindeki Mehmet Emin Şimşek okulunun açılışında eski Milli Savunma Bakanı Hikmet Sami Türk, dönemin Valisi Temel Koçaklar, Milli Eğitim Müdürü merhum Tevfik Kale, Milli güreşçi Şimşek’i alkışlamıştı. İşte o törende anlamlı mesajların verildiği eğitim yuvasının açılışından bir fotoğraf.

FUTBOLCULARIN BİRLİKTELİĞİ

Batman Petrolspor’un altyapısından yetişip bazı kulüplerde forma giyen Batman Petrolspor’un futbolcuları parmakla gösteriliyordu. Yıl 1987. Kulüp binasının olduğu Türkiye Petrolleri tesislerinde kalan Batman Petrol’lü eski futbolcularından Mustafa Güç ile Ahmet Öner, kar yağışının olduğu bir günde arkadaşlarıyla şakalaşırken objektiflerimize böyle yansımıştı.

SPORDA GAP FARKI

Batman’ın GAP ilköğretim okulu öğrencileri, Kayseri’de okullar arası yarı final turnuvasına katılan bölgenin tek eğitim yuvasıydı. 1992-93 eğitim öğretim sezonunda Kayseri yolculuğuna dönemin GAP ilköğretim okulu Başmüdür Yardımcısı İsmetullah Düvek ile birlikte çıkan öğrenciler, Nevşehir Kapadokya’da Asmalıkonak önünde hatıra fotoğrafı çekmişti.

ŞEHİR STADINDA UNUTULMAYAN MAÇ

1998-99 Futbol sezonu. 2. Ligde play-off mücadelesi veren Batman Petrolspor, sezonun son maçında konuk ettiği Şanlıurfaspor’u, forvet Ercan’ın golüyle 90’da devirince yer yerinden oynamıştı. Emektar 16 Mayıs şehir stadında taraftar, Kırmızı-beyazlı ekibin futbolcularıyla birlikte coşmuştu. Petrol’ün başarılı futbolcuları Emin, Recep ve Mustafa Bozkurt, maç bitiminde bir birlerine sarılınca objektifimize böyle yansımıştı.

Editör: TE Bilişim