Reşat Yiğiz

ESKİ STAT BAHÇE YOLUNDA

Batman’ın ‘ilçe’ olduğu dönemlerde 16 Mayıs şehir stadı, kenar mahalledeki semt sahalarının bile gerisindeydi. 1986-87 futbol sezonunda 3. Lige ‘merhaba’ diyen Batman Belediyespor, ilk maçını Tatvanspor’la 16 Mayıs şehir stadında oynamıştı. Portatif bir tribünün olduğu o toprak zeminli sahanın kenarında kümeler halindeki kum ve inşaat malzemesi gölgesinde maçlar oynanıyordu. İşte eski Belediyesporlu defans elemanı Nuri, Tatvanspor maçı öncesinde objektiflerimize verdiği pozdan bir kare. Şimdi bu eski stat, Millet bahçesine dönüşecek.

PETROL, BU KADROYLA 3. LİGE ÇIKMIŞTI

1984-85 Futbol sezonunda altyapısındaki gençlerle 3. Ligin yolunu tutan Batman Petrolspor, antrenör Nihat Tan’la büyük başarıya imza atmıştı. Aydın’daki 3. Lig maçları öncesinde Kırmızı-beyazlıların emektar TPAO sahasında çektiği son karesi. İşte o başarılı on bir; “Ayaktakiler; Nihat Tan (antrenör), İlhan Erken, Ayhan Demirhan, Veysi Görnü, Kenan Köylü, Ahmet Öner ve Siirtli Sait. Oturanlar; Mustafa Güç, Abdurrahman Beycür, Tarık Yurttaş, kaleci Metin Sevim ve Bülent Atalay.”

GELMİŞ GEÇMİŞ EN İYİ FORVETTİ

1997-98 Futbol sezonunda İzmir-Karşıyakaspor’dan Batman Petrolspor’a transfer olan Okan Öztürk, Kırmızı-beyazlı ekibe gelmiş geçmiş en iyi forvet elemanlarındandı. 3. Ligdeki Batman Petrol’ün unutulmayan forveti Mehmet Ünver’den sonra Batman’a gelen en iyi golcü olan Okan Öztürk, 4 sezon formasını giydiği Petrol’ün ardından Rize, Ankara-Gençlerbirliği ve İzmir-Altay’ın formasını da terletmişti. İşte 97-98 futbol sezonunda 2. Ligde golcü Okan’ın, 16 Mayıs şehir stadında çektiği hatıra kare.

BATMAN, ANTALYA STADINI DOLDURMUŞTU

1998-99 Futbol sezonunda Batman Petrol, Süper lig maçları için Antalya’nın yolunu tutmuştu. Gurbetteki binlerce Batmanlı taraftarın süper lige çıkma müsabakalarını izlediği Batman Petrolspor, Antalya’da yalnız değildi. Antalya eski stadının açık tribünlerini dolduran Batmanlılar, yarı final maçında Göztepe’ye 2-1’lik skorla yenilen Batman Petrol’ün aldığı sonuca kahrolmuştu. İşte Antalya’nın eski stadında Batmanlı futbolseverden bir manzara.

Editör: TE Bilişim