Reşat Yiğiz

FUTBOLDA NEREDE O ESKİ GÜNLER

1996-97 Futbol sezonunda dönemin TPAO Bölge Müdür Yardımcısı Alaettin Mete, 16 Mayıs şehir stadında yeni sezonu birlikte açan Batman Petrol-Batman Belediye özel maçı öncesinde futbolseverlere ‘centilmenlik’ mesajı vermişti. Sporsever yönetici Alaettin Mete, Batman’ın iki güzide ekibine ‘başarı’ dileğinde bulunurken, Belediyespor sezon açılışında güçlü bir kadro kuran Petrol’ü 2-1’lik skorla devirmişti. İşte o sezondan geride kalan fotoğraf.

O GÜÇLÜ KADRO BİR DAHA ZOR

Batman Petrolpsor’a gelmiş geçmiş en iyi Teknik Direktörlerinden biri de Kamuran Yavuz’du. 1997-98 Futbol sezonunda Elazığ-Sivrice’de hazırlanan Kırmızı-beyazlıların kadrosunda Ahmet Acar, Tolga, Veysel, Koray ve Devran gibi yıldız futbolcular vardı. Yavuz’un yardımcılığını ise Cahit Sönmez yapıyordu. İşte Sivrice kampında Petrol’ün eski futbolcularından bir kare.

ATLETİZM’DE HASANKEYF FARKI

Batman’ın tarihi ilçesi 1990’da Batman’a bağlandığında, antik kentteki eğitim yuvalarında eğitim-öğretim gören öğrenciler, spor müsabakalarında da adını turnuvalara yazdırmayı başarmıştı. Yıl 1992-93. Lise öğrenciler kategorisinde 5000 metrede Hasankeyf lisesi, takım halinde Batman’da birinci olmuştu. Hasankeyfli o liseli öğrencilerin çoğu şimdi 50 yaşın üstünde.

GAP’IN FUTBOL EKİBİ

Yıl 1992. Batman GAP ilkokulu futbol takımı, okullar arası turnuvada il birincisi olmuştu. Okul Müdürü Mizbah Er Atilla, Müdür Yardımcısı İsmetullah Düvek ve Beden Eğitimi öğretmeni Doğan Cebba, şampiyon olan futbol ekibiyle Nevşehir yolculuğu öncesinde objektiflerimize böyle poz vermişti.

Editör: TE Bilişim