Reşat Yiğiz

AÇIK TRİBÜNLERDE YER KALMAZDI

Yıl 1998. Batman 16 Mayıs şehir stadının kapalı tribünü kadar açık tribünler de dolup taşardı. 2. Ligde Play-off maçlarına kalan Kırmızı-beyazlıların 12’inci adamı olan futbolseverler, sıcak havaya aldırış etmeden 90 dakika takımına destek verirdi. Amigo Mehmet Gülsever, tribünlerde davuluyla tribünleri coştururken, Petrol’ün o başarılı günleri mazide kaldı artık.

PETROL’ÜN UNUTULMAZLARI

Yıl 1988. Batman Petrolspor’un emektar futbolcuları kaptan Sait Baymaz, kaleci Metin Sevim, Nevzat Fırat ve Ahmet Öner, Park restaurant bahçesinde bir akşam yemeğinde bir araya gelirken objektiflerimize böyle yansımışlardı. O emektar futbolculardan geride bu kare kalırken, park restaurant da markete dönüştürüldü.

ŞANLIURFA’NIN KORKULU RÜYASIYDI

Tecrübeli Teknik Direktör Levent Arıkdoğan’ın 1997-98 sezonunda çalıştırdığı Batman Petrolspor, deplasmanlarda rakiplerinin korkulu rüyasıydı. Şanlıurfa’nın çarşı merkezindeki eski stadında kaptan Veysel, Bekir, Reşit, Enver, Faruk, Tekin, Servet, Tolga, Günay ve kaleci Mehmet oluşan Kırmızı-Beyazlıların o muhteşem onbiri, rakibini Tolga’nın golüyle devirmesini bilmişti. Şanlıurfa taraftarlar, maç bitiminde Petrol’ü ayakta alkışlamıştı.

BATMAN’DA DA PETROL ÜSTÜNLÜĞÜ

1992-93 Futbol sezonunda zirve mücadelesini veren Batman Petrol’ün, rakiplerinden biri Şanlurfaspor’du. Kırmızı-Beyazlıların kadrosunun çoğunu yerli futbolcular oluşturuyordu. Kaptanlığını Sait Baymaz’ın yaptığı Petrolspor, Batman’da konuk ettiği Şanlıurfa’yı 2-0’lık skorla yenmişti. 16 Mayıs şehir stadının etrafında ise Maliye lojmanları ile tek-tük yapı vardı.

Editör: TE Bilişim