Reşat Yiğiz

BELEDİYESPOR’DA UNUTULMAYAN FORVET

Batman Belediyespor’u iki kez şampiyonluğa taşıyan isimlerden biri de Senai Kara’ydı. 1989-90 sezonu ile 1993-94’te Batman’ı 2 kez 2. Lige çıkaran Turuncu-Mavili takım, 24 yıl aradan sonra liglerden çekildi. 16 Mayıs Şehir stadının yeşil çimlerinde formasını terleten Senai, Batmanlı futbolseverlerin gönlünde taht kurmuştu. İşte Senai’nin şehir stadında bir maçtan geride kalan fotoğrafı.

ARIKDOĞAN, PETROL’Ü PLAY-OFF’A ÇIKARMIŞTI

Mersinli Teknik Direktör Levent Arıkdoğan 1998-99 sezonunda çalıştırdığı Batman Petrolspor’u, 2. Ligde play-off’a taşıyan başarılı çalıştırıcıydı. Kariyerinde büyük başarılara imza atan Arıkdoğan, Kırmızı-beyazlıları çalıştırdığında kurduğu güçlü kadroyla rakiplerinin korkulu rüyası olmuştu. İşte Ankara-Kızılcahamam kampında Petrol’ün eski kadrosundan bir kare.

NE KADROYDU AMA…

Batman Petrolspor’un en iyi döneminin olduğu 1980-81 sezonu. Siirt Amatör şampiyonu olan Kırmızı-beyazlılar, Türkiye Ziraat kupası maçlarında yarı finale kadar çıkmıştı. İşte Kahramanmaraş’ta güçlü rakibini 1-0’lık skorla deviren Kırmızı-beyazlıların o efsane on biri; “Soldan sağa (ayaktakiler) Orhan Kapucu, Halil Türe, Feridun Yeni, Sedat Özsümer, Kadir Gayretli, kaleci Mithat Atalay. Soldan sağa; (oturanlar) kaptan İsmail Baysal, Hidayet Eren, Mahfuz (Çiriviri), Çetin İnsel ve Şemsi.”

İZ BIRAKAN FUTBOLCULAR

Batman’ın ‘futbol okulu’ olarak bilinen Batman Petrolspor’da yetişen eski futbolcular arasındaki birliktelik parmakla gösteriliyordu. İşte TP’nin emektar futbol sahasında yıllarca top koşturan eski futbolculardan Feridun Yeni, ressam Şehmus, Hayyam Gönülaçar ve Fikret Yeni, bir maç öncesinde çektikleri hatıra bir kare.

Editör: TE Bilişim