Reşat Yiğiz

SİİRT’TEN 3. LİGE!
1986-87 Sezonunda önce Batman amatör şampiyonu olan Batman Belediyespor daha sonra Siirt il şampiyonu oldu. Milletvekili Ataullah Hamidi’nin kulüp başkanlığını yaptığı Turuncu-Mavililer, Siirt İl şampiyonluğunun ardından Elazığ’daki 3. Lige yükselme maçlarında da rakiplerini yenip şampiyon olmuştu. 1986 yılında Siirt Valiliği önünde hatıra fotoğrafı çeken Belediyespor’u 3. Lige taşıyan ekipten bir kare; “Kaptan Yılmaz Yalpı, kaleci Hamza, Zeyni, Nuri Karaer, Mehmet, Selim, Yusuf Yanar, merhum Adnan, Memduh, Yusuf, Kemal, Tahir, Hüseyin Demirhan (Ayaktakiler). Kaleci merhum Kadir Beyler, Muhittin, kaleci Ali, Kasım, Cengiz, Ahmet Öcal, Erol, Cengiz Arı, masör Ali ve takımın emektarları.”

ÇAMURLU SAHADA SPOR BAKANI
1999-2002 Yılları arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı yapan Fikret Ünlü, Batman’a konuk olduğunda soluğu aldığı ilk yer Aydınkonak semt sahası olmuştu. 1999’da Batman’a gelen eski Bakan Ünlü, çamurdan adamı andıran Batman’ın emektar futbolcularından Kasım, ASKF Başkanı Mahmut Akyol ve temsilci Enver Kardaş’ın bulunduğu o an objektiflerimize böyle yansımıştı. Eski Bakan Ünlü, Batman amatör takımlarına yeni bir saha vaadinde bulunmuştu.

BELEDİYESPOR’UN ÇEKİRDEK KADROSU
Bu da Batman Belediyespor’un çekirdek kadrosu. Bir dönemler Belediye’yi başarıdan başarıya koşturan eski futbolcuların çoğu aktif futbolu bıraktı. Turuncu-Mavililerin 1985 yılında kurduğu ilk kadrodan bazı futbolcular; Aziz, Kemal, Cengiz, Yusuf, Efendi, Erol, Selim, Hüseyin, antrenör Halit Beytüt, Fethullah Hamidi (yönetici) (Ayaktakiler). Cengiz, Memduh, Nuri Karaer ve Kasım (oturanlar).

FUTBOLUN EMEKTARLARI
Batman Belediyespor’a yıllarını veren eski antrenörlerden Kadir Gayretli, masör Rahmi Aydağ ve eski futbolcu Kasım’ı, vatani görevi sırasında ziyaret ettikleri hatıra bir kare. Batman’ın futboluna katkıları inkar edilmeyen futbolun emekçileri bir arada.

Editör: TE Bilişim