Reşat Yiğiz

1990 BATMANSPOR

Stad Türkiye Petrolleri’nin emektar sahası. 1989-90 sezonunda Batmanspor’un emektar futbolcularından ve kulüp Başkanlığını da yapan Mahmut Akyol’un başında olduğu şehrin eski amatör takımıydı. Futbolseverlerin de ilgiyle izledikleri 28 yıl öncesinin Batmanspor ve dönemin yöneticileri; “Adnan Ete, Kaleci Reşat Gülsever (Zalad), Emin, Ferman, Emrullah, Hasan Yılmaz (yönetici), Mahmut Akyol (Başkan) (Ayaktakiler). Ahmet Seven, Selim Akyol, Salih Seven, Cemal, Alaattin Arpa ve İdris (Oturanlar).”

1987 BATMAN KARMASI

Batman Çağdaş Gazetesi’nin 1987 yılında düzenlediği ‘Kaymakamlık’ futbol turnuvası kentte yankı uyandırmıştı. Şimdi ki 16 Mayıs şehir stadının zemini o dönemlerde topraktı. Turnuvada Batman karması göz doldurmuştu. İşte 1987 Batman karmasının on biri; “Kaleci merhum Erdoğan, İlhan, Adnan, Merhum Halit, Aziz ve Hayrettin (Ayaktakiler). Kasım, Abdurrahman, Aydın, Barzan ve Selim.”

ESKİ PETROLCÜLERE KUTLAMA

Batman Petrolspor’da uzun yıllar futbolcu ve idareci olarak görev yapan Vahap Akbaş, 1998 yılında Valiliğin düzenlediği kurumlar arası turnuvasında, TPAO şöhretler futbol takımının kaptanlığını yapmıştı. Batman eski Valisi Temel Koçaklar, 16 Mayıs şehir stadında çekişmeli geçen turnuvada birinci olan TPAO şöhretler takımına kupasını kaptan Akbaş’a verirken, objektiflerimize böyle yansımıştı.

PETROLCÜLERİN HASANKEYF TUTKUSU

Batman Petrolspor 3. ligle buluştuğu dönemde yerli futbolcuların ağırlıklı olduğu kadro Mardin, Elazığ, Şanlıurfa ve Siirt gibi köklü futbol takımları dize getiriyordu. Teknik Direktör merhum Uğur Yıldırım yönetimindeki Kırmızı-Beyazlı ekipteki futbolcular, saha ve seyircisi önünde konuk ettiği  takımları yendiğinde; soluğu tarihi ilçe Hasankeyf’te alıyordu. İşte 1987-88 futbol sezonundaki kadroda yer alan futbolculardan Celil, Ahmet ve merhum Basir’in aralarında bulunduğu bir grup Petrollü futbolcunun Hasankeyf gezisinden bir kare.

Editör: TE Bilişim