Reşat Yiğiz

PETROL KORKULU RÜYAYDI

Kaptanlığını Ahmet Demirhan’ın yaptığı Kırmızı-beyazlı ekip; özellikle 1997-2000’li yıllar arasında 2.ligde rakiplerinin korkulu rüyasıydı. Batman’a gelen birçok konuk takım, güçlü ekip ve taraftarın 90 dakika bitmek bilmeyen desteğiyle 3 puanı bırakıp ayrılıyordu. İşte 1997-98 sezonunda Ağrıspor’u konuk eden Petrol’den bazı futbolcular; Ahmet Demirhan, kaleci Mehmet Talaş, Servet ve diğer futbolcular, konuk ekibin futbolcuları ile tokalaşırken.

YERİ DOLDURULAMADI

Batman Petrolspor’un 1997-98 sezonunda Altay’dan transfer ettiği Ahmet Acar, Kırmızı-beyazlı ekibin can simidiydi. Orta sahanın dinamosu olan Ahmet Acar, duran topların da ustasıydı. İşte Acar’ın, 16 Mayıs stadında ikili mücadelede rakibini geçerken objektiflerimize yansıyan anı.

BATMANSPOR’DA İZ BIRAKANLAR

Batman’ın en eski takımlarından olan Batmanspor’da forma giyen dönemin futbolcuları fedakarca forma terletiyordu. Sarı-siyahlı takımın kaptanı Yüksel Tatlı ve İlhan Atmaca, genç futbolculara ağabeylik yapıyordu. 97’lerin başlarında Gazala Döviz A.Ş’nin malzeme yardımı için sponsor olduğu Batmanspor’un eski 11’i.

KOZLUKSPOR’UN GÜÇLÜ EKİBİ

Batman’ın büyük ilçesi Kozluk 2000’li yıllara kadar amatör kümenin güçlü ekiplerindendi. 3. lige yükselme maçlarını son anda rakiplerine kaptıran Kozlukspor’un 1999-2000 sezonundaki kadrosunda takım kaptanlığını Servet Barlık yapmıştı. Beko Kozluk bayisinin o dönemlerde malzeme yardımı yaptığı Kozlukspor’daki bu 11; Batman’daki maçların çoğunu galibiyetle kapatmıştı.

Editör: TE Bilişim