Reşat Yiğiz

SEVİNÇ VE ÜZÜNTÜ BİR ARADA

Batman Petrolspor ile Belediyespor arasındaki müsabakalar, kıran kırana geçerdi. Yıllarca aynı grupta mücadele eden Kırmızı-beyazlılar ile Turuncu-mavililerin maçlarını Batmanlı futbolseverler kaçırmazdı. 16 Mayıs şehir stadı, tıklım tıklım olurdu. 1991-92 sezonunda şampiyonluk ipini göğüslemeye ramak kalmıştı. Petrol, ligin ilk devresinde 1-0’lık skorla yendiği Belediye maçında golü Şahabettin kaydetmişti. Kaptan Sait ile Burhan Bağcı gole böyle sevinmişti. Belediye kalecisi Murat ve kaptan Seyithan, meşin yuvarlağı filelerinde objektiflerimize böyle yansımıştı. İşte iki kardeş takımın sevinç ve üzüntüsünün olduğu kare.

2002’DE BATMAN PTTSPOR

2000’li Yılların başında kurulan ve daha sonra Telekomspor’la birleşen PTTspor, Batman amatör kümenin başarılı ekiplerindendi. İlgisizlik, bu amatör ekibi de amatör kümeden düşürmüştü. 2002-2003 futbol sezonunda Batman PTTspor kadrosu: “Nizam, Aziz, Mustafa, Mehmet, kaleci Şener (ayaktakiler), Emin, Kenan Köylü, Orhan, Hayrettin ve Kenan (oturanlar).”

GERCÜŞSPOR’DA ESKİ FUTBOLCULAR

1997-98 Futbol sezonunda ‘ağalar diyarı’ olarak bilinen Gercüş’te ilçenin tek futbol takımı olarak bilinen ekipte, Batman’ın profesyonel ve amatör takımlarında forma giyen futbolcular da ter dökmüştü. İşte 20 yıl öncesinin Gercüşspor, Türkiye Petrolleri stadında bir maç öncesinde on biri; “Aziz, Cengiz, Ercan, Hüseyin, Tevfik, İbrahim (ayaktakiler). Ekrem Işık, Ekrem, Yüksel, Mehmet ve Çaçan (oturanlar).”

1999 BATMAN DEMİRSPOR

Batman Demirspor, 1998-99 sezonunda 3. Lige çıkmak için kadrosunu Batman’ın profesyonel futbolcularından da güçlendirmişti. Demirspor eski kulüp Başkanı Şehmus Demir, kısıtlı bütçeyle profesyonelleştirdiği Demirspor’un 1999 kadrosu; “Aziz, Bülent Atalay, Mehmet, Adnan, Kenan Köylü, kaleci Reşat Gülsever (ayaktakiler). Sait, Ömer, Aydın, Sultan ve Aslan Atalay (oturanlar).”

Editör: TE Bilişim