Reşat Yiğiz

ATBAŞI ÖNÜNDE HATIRA

58 Yıllık kulüp Batman Petrolspor, 2.lige ‘merhaba’ dediği sezon 1995-96 sezonuydu. Teknik Direktör İsmail Tekin, yöneticiler Mustafa Kart, Yaşar Sessiz, Hidayet Eren, Feridun Yeni ile otobüsüyle Kırmızı-beyazlı ekibi her deplasmana götüren merhum Mahfuz Kubba’nın da aralarında bulunduğu Kırmızı-beyazlı futbolcular, Batı Raman’daki petrol sahasında atbaşı önünde objektiflerimize böyle poz vermişti.

BU DA ŞAMPİYONLUK HALAYI

Kırmızı-Beyazlıların şampiyonluğu, Türkiye Petrolleri Kristal Park’ta da kutlanmıştı. Dönemin kulübün Asbaşkanı Mustafa Kart’ın aralarında bulunduğu bazı yönetici ve futbolcular, şampiyonluğu doyasıya kutlamıştı. İşte Kristal Park’ta o şampiyonluk kutlamasından bir kare.

KIŞLADA TURNUVA GÜNLERİ

1996-98 Yılları arasında Batman Hava Meydan Komutanlığı yapan emekli albay Muharrem Atak, şimdilerde 14’üncü Hava Üs Komutanlığına dönüşen eski meydanda futbol turnuvası günleri düzenlerdi. Cuma günleri kışladaki sahada penaltı yarışlarında dönemin Emniyet Müdürü Emin Körpe, skorer yöneticilerin başını çekiyordu.

VALİ’DEN PETROL’E BAKLAVA İKRAMI

1998 Yılında Batman Valiliğine atanan Temel Koçaklar, Petrolspor’un 2. Ligde play-off’a kalmasında önemli rol oynamıştı. Dönemin futbolcularını motive etmek için 16 Mayıs Şehir stadına götürdüğü baklavayı futbolcularla birlikte tatmıştı. Eski Vali Koçaklar’a dönemin eski Emniyet Müdürü merhum Öztürk Şimşek de eşlik etmişti.

Editör: TE Bilişim