SPORDA DA ÇAĞDAŞ FARKI VARDI
Yıl; 1987… Yer; Şehir stadı… Batman Petrol-Mardin maçı öncesinde Batman Çağdaş Gazetesi’nin ‘yılın sporcuları’ ödül töreninden manzara. Zemini toprak olan stadın açık tribünleri konuk takımın seyircileri ile tıklım tıklım. Törende konuşan Yazı İşleri Müdürümüz Arif Arslan’ın yanında eski spor yazarlarından Halit Beytüt var. Ödülünü almaya hazırlanan Petrolspor eski futbolcusu Şahabettin Yanar, Kırmızı-beyazlı formasıyla bekliyor. Batman Çağdaş, spordaki farkını ilçe döneminde de ortaya koymuştu.

SPOR TUTKUNUYDULAR
1994 Yerel seçimlerinde Batman Belediye Başkanlığına seçildikten sonra merhum Salih Gök ve Yardımcısı Abdurrahman Uçak, Belediyespor’un maçlarını kaçırmazdı. 16 Mayıs şehir stadının şeref tribününde dönemin başkanı merhum Gök, yanında yardımcısı Uçak ve dönemin Gençlik Spor Müdürü Abdulkadir Ekmen, objektiflerimize böyle yansımıştı.

TP’DA YÜZME KURSLARI
Her yaz mevsiminde Türkiye Petrolleri’nin yüzme kurslarında onlarca öğrenci, yüzme kurslarına katılırdı. Dönemin eski futbolcularından Halil Yıldız yönetimindeki genç yüzücüler, 1990’lı yıllarda yarışmaları da kaçırmazdı. İşte bir yaz mevsiminde TP’deki 1 nolu havuzdan bir manzara.

ARIKDOĞAN’IN BAŞARISI
Batman Petrolspor’da iz bırakan Teknik Direktörlerden biri de Mersinli Levent Arıkdoğan’dı. Kırmızı-beyazlı ekibi 1997-98 sezonunda çalıştıran ve play-off’a çıkmasında büyük çaba gösteren Arıkdoğan’la Petrol’ün yolları daha sonra ayrılmıştı. İşte Arıkdoğan’ın 16 Mayıs şehir stadında bir maç öncesi futbolcuları motive ederken bir karesi.

Editör: TE Bilişim