Reşat Yiğiz

İKİ KARDEŞ TAKIMIN MÜCADELESİ
3. Ligde yıllarca aynı grupta mücadele eden Batman Petrolspor ve Belediyespor maçları, kıran kırana geçerdi. Futbolseverler, ezeli rakiplerin maçını kaçırmamak için erken saatlerde 16 Mayıs şehir stadının tribünlerini doldururdu. Petrolspor’un takım kaptanlığını Sait Baymaz, Belediyespor’un  kaptanlığını ise Senai Kara’nın yaptığı 1993-94 futbol sezonunda iki ekibin maç öncesi bir kare.

BAŞARILI FİLE BEKÇİSİYDİ
1998-99 Sezonunda Batman Petrolspor’un file bekçiliğini yapan Mehmet Talaş, Kırmızı-Beyazlı ekibin başarılı kalecilerindendi. Petrolspor’da 2000 yılında ayrılan Talaş, İstanbul-Gebze ve Bingöl’de de kaleci antrenörlüğü yaptı. İşte Talaş’ın yıllar önce 16 Mayıs şehir stadında bir maç öncesinde objektiflerimize böyle poz vermişti.

O SAHADA YETİŞTİ, O SAHADA BIRAKTI
1970’li yıllarda Batman Petrolspor’un başarılı orta saha elemanı Abdulkadir Gayretli, Türkiye Petrolleri’nin toprak sahasında yıldızlaşmıştı. Aktif futbolu yetiştiği Petrolspor’da bırakan Gayretli, bir süre de Kırmızı-beyazlı ekibin antrenörlüğünü yapmıştı. İki yıl önce İstanbul’a yerleşen Gayretli, İstanbul’un BAL temsilcilerinden İstoç’un antrenörlüğünü yapıyor.

GENÇLERBİRLİĞİ, ÖRNEK BİR KULÜPTÜ
Türkiye Petrolleri emeklisi Edip Kızılbulut’un kurduğu Batman Amatör ligdeki Gençlerbirliği’nde birçok yıldız futbolcu yetişti. Petrollü kaleci Mahmut, defans elemanı Abdulkerim ve orta saha Hacı’nın da forma giydiği Gençlerbirliği, bölgesel ligde arzu edilen başarıyı yakalamamıştı. İşte Gençlerbirliği’nin, Bölgesel Lig’de Batman’ı temsil ettiği kadrosu.

Editör: TE Bilişim