Reşat Yiğiz

O ALAN SPORCULARIN ÖDÜLLENDİRİLDİĞİ YERDİ

1998-2000 Yılları arasında Batman Valiliği yapan Temel Koçaklar, başarılı sporcuları bizzat ödüllendirirdi. Kır koşusu ve diğer atletlerin yarışmalarında dereceye giren sporcuları unutmayan Vali Koçaklar, Cumhuriyet meydanında dönemin kros yarışması ile bisiklet turnuvasındaki şampiyonlara çeşitli armağanlar sunmuştu. İşte Koçakların, başarılı sporcuları ödüllendirdiği eski meydandan bir an.

AÇIK TRİBÜNLERDE YER KALMAZDI

Batman 16 Mayıs şehir stadının dolup taştığı sezon 1999’du. Kapalı tribünlerin yanı sıra açık tribünlerin de dolup taştığı Kırmızı-beyazlı ekibin başarılı sağbeki Sakaryalı Okan Babahasan, bir maç öncesinde hatıra fotoğrafı çekmişti. Açık tribünün tıklım tıklım olduğu 16 Mayıs stadının çevresindeki apartmanlarında yağışlı havada maç saati bekleyen taraftarlardan bir manzara.

BATMAN-SİİRT REKABETİ

Komşu il Siirt’le her zaman tatlı rekabet içinde olan Batman Petrolspor’un, Siirt’teki maçları gergin geçerdi. İçeride ve dışarıda her zaman rakibine karşı üstünlük sağlayan Kırmızı-beyazlıların, Siirt’teki deplasmanda Çağdaş’ın arşivinden bir kare. İki takımın da sahaya çıktığı 25 yıl önceki maçta iki ekip, birbirine üstünlük sağlayamamıştı.

UZAKDOĞU SPORLARINA İLGİ AZALDI

Batman’ın salonlarında artık uzakdoğu sporunda turnuvalar kadar azaldı. Daha önce Atatürk kapalı spor salonu ile özel salonlarda düzenlenen turnuvalara, onlarca sporcu katılırdı. Batman’daki turnuvalarda başarılı sporcular, ödüllendirilirdi.

Editör: TE Bilişim